Hlavní obsah

Slovák se v Praze přiznal k vraždě, za rok by byla promlčena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BRNO

S netradičním případem se nyní potýkají pražští kriminalisté. Vyšetřovatelům se totiž přihlásil padesátiletý Slovák a přiznal se, že před 19 lety vraždil na Vyškovsku. Přitom kdyby rok počkal, byl případ po 20 letech promlčen.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Takhle se ale policisté budou 19 let starým zločinem zabývat. Informaci o podivném případu oznámil ve čtvrtek Libor Kachlík z jihomoravské policejní správy. Cizinec policistům neřekl, proč se rozhodl přiznat se k činu.

"Případ je naprosto ojedinělý. S ničím podobným jsme se zatím nesetkali," uvedl Kachlík, který coby kriminalista vyšetřoval v uplynulých letech desítky nejbrutálnějších vražd na jihu Moravy.

Obětí vraždy byl polský občan. Jeho tělo se našlo v září 1991 nedaleko Pustiměři u Vyškova. Vražda měla patrně loupežný motiv. Slovák to ale odmítá a uvádí jiné důvody. Kachlík je vzhledem k rozpracovanosti případu nekomentoval. Cizinci nyní hrozí za vraždu až 15 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám