Hlavní obsah

V sobotu bude jako na jaře, v pondělí přijdou mrazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v těchto dnech je ve znamení teplotních skoků a nebude tomu jinak ani v nadcházejících dnech. V pátek bude až šest stupňů nad nulou, nejteplejším dnem však bude sobota, kdy se čeká až plus deset stupňů. V neděli ráno a příští týden však přijdou mrazíky, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Novinky

Současné teplotní změny mohou přinést lidem nevolnosti nebo bolesti hlavy.

Článek

Teploty ve čtvrtek se pohybují okolo dvou až šesti stupňů Celsia, na většině území je inverzní oblačnost, na některých místech mrholí nebo prší.

V pátek bude na většině území Česka zataženo opět s inverzní oblačností. Na horách bude polojasno. Ráno se očekávají mlhy a teploty do tří stupňů. Zejména ve velkých městech budou zhoršené rozptylové podmínky, lidem se proto bude hůře dýchat. Odpolední teploty se budou pohybovat od dvou do šesti stupňů, na horách nepřekročí dva stupně Celsia, informovala Honsová.

V sobotu přijde teplotní vrchol. Odpoledne bude od šesti do deseti stupňů Celsia, přitom průměrná teplota pro tento den je 1,5 stupně Celsia. Sobota bude zatím nejteplejším dnem tohoto roku i přes možné ranní mrazíky.

Obloha bude zatažená, zejména na západě země. Bude foukat vítr o rychlosti 20 metrů za sekundu.

V neděli a pondělí zaklepou mrazy

Neděle bude ve znamení teplotních změn, které mohou přinést lidem nevolnosti nebo bolesti hlavy. Prudce se totiž ochladí. Ráno bude minus pět až minus jeden stupeň Celsia, odpoledne teploty porostou k nule až plus čtyřem stupňům.

Na Moravě a ve Slezsku mohou teploty ještě vydržet na vysokých hodnotách, odpoledne mohou vystoupat až k osmi stupňům nad nulou.

Na počátku dne bude na celém území Česka zataženo s deštěm, který se bude odpoledne mísit se sněhem.

V pondělí dorazí mráz. Ráno bude až pět stupňů pod nulou. Přes den minus dva až plus dva stupně. Obloha bude oblačná, očekávají se občasné sněhové přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám