Hlavní obsah

Letošní uchazeči o studium na VŠ mají poslední šanci poznat Provozně ekonomickou fakultu MZLU

Novinky, bob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Provozně ekonomická fakulta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně (PEF MZLU) nabízí uchazečům poslední příležitost seznámit se před odesláním přihlášek s jejím prostředím. Tuto možnost mohou mají uchazeči o ekonomické a informatické obory v pátek 6. února 2009 v sídle fakulty. Asi největším lákadlem bude pro návštěvníky laboratoř virtuální reality.

Článek

O studium na PEF je stále větší zájem, jak potvrzují statistiky přijímacích zkoušek u ekonomických fakult v Brně v roce 2008. Z výsledků je zřejmý největší nárůst právě u PEF. „Počet přihlášek se zvýšil o téměř 23 % oproti předcházejícímu roku,“ upřesnil zástupce fakulty Jiří Urbánek. Loni se na PEF přihlásilo přibližně 5 500 uchazečů.

Ekonomické, ale také informatické obory

PEF nabízí zájemcům o studium osm bakalářských, pět magisterských a tři doktorské studijní obory. Výuka probíhá jak v českém, tak i anglickém jazyce. Výběr oborů a specializací zasahuje nejen ekonomicky zaměřené programy, jako jsou Ekonomika a management nebo Hospodářská politika a správa, ale i programy informatické.

Například absolventi oborů studijního programu Inženýrská informatika jsou již plně srovnatelní s informatiky například z FIT VUT a FI MU a jsou odborníky na aplikace informačních systémů a automatizačních, komunikačních a řídicích technologií.

PEF sází na špičkové vybavení a moderní prostředí

Pozornost si jistě získá příležitost navštívit unikátní pracoviště – laboratoř virtuální reality. Zájemci si ale budou moci prohlédnout i speciální učebnu vybavenou počítači od firmy Apple, seznámí se s informačním systémem fakulty a základními informacemi o studijních programech.

„Snažíme se studentům zpříjemnit studium na fakultě atraktivním a moderním prostředím, které zahrnuje například bezdrátové vysokorychlostní připojení k internetu, stále se rozšiřující knihovnu, ale i třeba příjemné posezení v kavárně,“ uvádí  Jitka Machalová, proděkanka PEF.

Během dne otevřených dveří mohou návštěvníci získat informace přímo od studentů PEF, kteří se na organizaci této akce sami podílejí. Součástí bude i prezentace Národních srovnávacích zkoušek, jejichž výsledky PEF akceptuje v přijímacím řízení.

Přihlášky až do půlky března

Pro uchazeče, kteří se doposud nerozhodli, kam si podají přihlášku, má PEF připraveno ještě jedno příjemné překvapení. Pokud by se jim prostředí fakulty během dne otevřených dveří zalíbilo, mohou počítat s tím, že uzávěrka přihlášek je stanovena až na 15. března 2009. Stále tak budou mít dost času vše dobře zvážit a případně přihlášku podat.

Reklama

Výběr článků

Načítám