Hlavní obsah

Vysokoškolák s extrémně zapáchajícíma nohama smí studovat, rozhodl soud

– ROTTERDAM
Novinky, jky

Po deseti letech soudních pří zvítězil nizozemský student filozofie Teunis Tenbrook v kauze svých zapáchajících nohou. Škola ho před dekádou vyloučila a on nyní po dlouhých letech vyhrál u soudu právo na studium. Tenbrook musel z univerzity v Rotterdamu odejít poté, co se profesoři s jeho spolužáky shodli na tom, že s ním není možné být v jedné místnosti a zároveň se soustředit na výuku.

Foto: Profimedia.cz

Profesoři se s verdiktem soudu smířili, zapáchající nohy nyní ale hodlají pokutovat.

Článek

Soud svým rozhodnutím vše změnil. Rázem má Tenbrook právo na studium a hodlá toho využít, to se ovšem vůbec nelíbí zaměstnancům školy. Soud však promluvil jasně: "Náš názor je, že profesoři a ostatní žáci si budou muset zacpávat nos a přenést se přes to."

Dlouhá soudní pře však přišla s jasným verdiktem: "Student neměl být kvůli smradlavým nohám vyloučen z univerzity a může na ní nyní dále studovat." Porota se takto rozhodla poté, co Tenbrook jímavě popisoval, že i když měl zakázáno chodit na přednášky, tak studoval nadále aspoň v knihovně, ale i z té ho později vyloučili.

Tenbrook možná stejně nedostuduje

Verdikt soudu poslouží univerzitě asi v jediném - vrátí se jí tucty knih, které Tenbrook nemohl vrátit, jelikož měl zákaz přístupu do knihovny.

Zástupci univerzity však rychle přispěchali s novým řešením. Místo toho, aby studentům s páchnoucíma nohama zakazovali studium, budou je za obtěžující zápach pokutovat. Takže je nakonec dost dobře možné, že Tenbrook stejně nedostuduje, jelikož na to jednoduše nebude mít dostatek peněz.

Reklama

Výběr článků

Načítám