Hlavní obsah

Škoda Auto popírá přípravu propouštění kmenových zaměstnanců

MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto popřela, že by se v dohledné době chystala kvůli krizi propouštět kmenový personál. Spekulace v tomto duchu vyvolala informace, že automobilka údajně jedná s firmou BNV Consulting, která se zabývá snižováním nákladů. "K žádnému takovému jednání však nikdy nedošlo," prohlásil mluvčí Škody Jaroslav Černý.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škodovka hodlá snížit stav agenturních zaměstnanců na nulu

Článek

"Automobilka Škoda Auto s firmou BNV Consulting nepracuje a nikdy také o takové spolupráci neuvažovala," zdůraznil Černý s tím, že žádné propouštění kmenových zaměstnanců se nechystá.

Spolumajitelka BNV Consulting Petra Barešová uvedla, že o uzavřené spolupráci se Škodovkou nikdy s nikým nemluvila. "Byla jsem překvapená, když jsem ty informace viděla v tisku. Se zástupci Škody proběhl pouze jakýsi prvotní kontakt, ale to bylo všechno. Žádnou hotovou spolupráci jsem nikdy nepotvrdila," řekla Barešová s tím, že o propouštění nemluvila vůbec.

"My se zaměřujeme především na procesy a logistiku. Komentovala jsem situaci v automobilovém průmyslu, protože děláme pro několik dodavatelů Škody Auto," dodala Barešová.

O práci přicházejí jen agenturní zaměstnanci

Škodovka již několik měsíců snižuje stavy agenturních zaměstnanců a někteří kmenoví pracovníci jsou pak přesouváni na jejich místa. Celkem nyní pracuje ve třech českých závodech firmy asi 23 500 lidí.

Podle předsedy škodováckých odborů Jaroslava Povšíka je nyní ve firmě přibližně 700 agenturních zaměstnanců. "To číslo se dost mění, protože reagujeme na aktuální požadavky výroby," upřesnil informaci Černý. Podle Povšíka stav agenturního personálu ovlivňuje třeba chřipkové onemocnění, které postihlo řadu kmenových zaměstnanců.

Škoda ovšem plánuje snížit stav agenturních pracovníků na nulu, loni v létě jich přitom ve firmě pracovalo asi 4000.

Škoda Auto začala první opatření kvůli hospodářské krizi podnikat loni v září. Od té doby se již několikrát zastavila ve firmě výroba, na přelomu roku to bylo dokonce na více než tři týdny. V prvním pololetí letošního roku firma vyrábí jen čtyři dny v týdnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám