Hlavní obsah

Znásilněné afghánské dívce vypárala rodina plod z těla

GHAZNÍ

Afghánská dívka musela být ve vážném zdravotním stavu hospitalizována poté, co jí matka a bratr rozřízli břicho, aby z něj vyňali pětiměsíční plod. Dívka otěhotněla po znásilnění, napsala agentura AFP s odvoláním na afghánské oficiální zdroje.

Článek

Rodiče děvčete se pravděpodobně tímto krutým způsobem pokoušeli očistit rodinnou čest. Znásilnění a těhotenství mimo manželství jsou v afghánské společnosti považovány za zneucťující, připomněla guvernérka centrální provincie Bámján Habíba Sarabiová. Řekla dále, že předpokládaný násilník byl již zatčen.

Nezletilá dívka své rodině, kterou tvoří prostí zemědělci, tajila, že čeká dítě, dodala guvernérka. "Když to rodina před dvěma dny zjistila, svázali jí ruce a nohy, odvedli ji do stáje, kde jí nožem otevřeli břicho a plod jí vyňali," popsala hrůzný čin. Ránu pak dívce sešili velkou jehlou, jaká se používá k sešívání pytlů s moukou.

Do rány se však dostala infekce a začala krvácet. Dívka omdlela, což její rodiče nakonec přimělo, aby ji dopravili do nemocnice.

"Není na tom dobře," zdůraznila Sarabiová. Ředitel zdravotnické služby v Bámjánu potvrdil, že dívka byla hospitalizována a její zranění zachvátila "vážná infekce".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám