Hlavní obsah

VIDEO: Hromadná nehoda zablokovala dálnici D1, neprůjezdná i D2

Novinky, pno, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTŘEDEK
Aktualizováno

Hromadná dopravní nehoda se stala v pondělí před třetí hodinou odpoledne na dálnici D1 směrem na Prahu mezi třicátým a třiatřicátým kilometrem. Neprůjezdné byly oba jízdní pruhy, v místě se vytvořila několik kilometrů dlouhá kolona. Zablokovaná byla také dálnice D2.

Článek

Podle dostupných informací byla kolem čtvrté hodiny na D1 kolona dlouhá čtyři kilometry, místo bylo průjezdné pouze jedním pruhem. Nehoda se stala mezi Ostředkem a Hvězdonicemi. Kolem sedmé hodiny už byla dálnice plně průjezdná.

Na místě se stalo několik nehod, při nichž se srazilo celkem pět nákladních a šest osobních aut. Podle policistů byla jejich hlavních příčinou vysoká rychlost nepřizpůsobená povětrnostním podmínkám.

"Z místa nehody jsme do benešovské nemocnice převezli jednu osobu. Jednalo se o lehčí zranění," řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

K nehodě kamiónu došlo krátce po šestnácté hodině také na 13. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Nehoda se obešla bez zranění, nicméně komunikace byla zablokována," řekla Novinkám Andrea Procházková městského ředitelství brněnské policie.

Na vozovku uniklo množství pohonných hmot. Na místě zasahují hasiči a dálnice byla ve směru na Brno uzavřena. Jeden jízdní pruh zprovoznila policie kolem sedmé hodiny a kolona se začala pomalu rozjíždět.

Reklama

Výběr článků

Načítám