Hlavní obsah

Nejlepším světovým filmem byl prohlášen Milionář z chatrče

Právo, zbn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kritici jednoho z nejdůležitějších filmových magazínů The Hollywood Reporter zveřejnili svých deset nejlepších snímků roku 2008. Číslem jedna v této anketě se stal Milionář z chatrče. Příběh chudého indického chlapce, který ke štěstí přišel až v televizní vědomostní soutěži, patří do skupiny malých nezávislých snímků, jež se každý rok vynoří na výsluní.

Foto: Reuters

Herec Sean Penn ztvárnil hlavní roli homosexuálního politika ve filmu Milk, jenž obsadil druhé místo mezi oceněnými filmy.

Článek

Do podobné kategorie v posledních letech patřily třeba Juno a Little Miss Sunshine. V českých kinech se Milionář z chatrče objeví na konci února. Na druhém místě skončily shodně tři snímky. Milk režiséra Guse van Santa se Seanem Pennem v hlavní roli prvního amerického zvoleného politika, který přiznal svou homosexuální orientaci. I Milk bude mít v česku premiéru v únoru.

Naopak Temného rytíře, jenž těží z batmanovské tradice a výjimečného herectví Heatha Ledgera, už naši diváci zhlédli. Třetí snímek na druhé příčce, dokument Jamese Marsche Muž na laně, se promítal na festivalu v Karlových Varech. Snímek sleduje okolnosti pokusu Philippa Petita přejít na laně od jedné budovy newyorského World Trade Centra ke druhé.

Reklama

Související články

V Torontu vyhrál Boylův indický milionář

V kanadské metropoli provincie Ontario vyvrcholil o víkendu vyhlášením cen 33. ročník torontského festivalu. O nejprestižnější ceně zde rozhodují svým...

Výběr článků

Načítám