Hlavní obsah

O silvestrovské noci nepojede většina regionálních vlaků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci ze středy na čtvrtek, na níž letos připadá Silvestr a počátek nového roku, nepojede většina regionálních spojů Českých drah. Železničáři začnou provoz utlumovat již v podvečer. Na Nový rok mezi šestou a sedmou hodinou ranní začnou vlaky jezdit podle nedělního jízdního řádu. V pondělí na to upozornil mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Omezení provozu na místních tratích se týká celé České republiky a vyplývá z jízdního řádu. Na svoji pravidelnou cestu nevyjedou ani některé rychlíky a vlaky vyšší kategorie InterCity.

Například poslední pendolino vyrazí na trať mezi Prahou a Ostravou 31. prosince v 15:23. Bez omezení pojedou pouze mezinárodní rychlíky a vlaky EuroNight.

Před a po Silvestru budou spoje posíleny

Posíleného spojení se cestující naopak dočkají den před Silvestrem, kdy dráhy zvýší kapacitu vlaků až o šest tisíc míst. Delší vlaky pojedou například z Prahy do Žiliny, Vsetína, Brna, Plzně nebo Českých Budějovic.

Posílené budou i spoje v neděli 4. ledna, kdy se budou lidé vracet z oslav. Například z Ostravy vypraví dráhy jedno pendolino navíc, v 17:27 tak ze severomoravské metropole pojedou dvě pendolina za sebou.

Cestující by si podle Kubaly měli raději koupit jízdenky v předprodeji, aby se vyhnuli případným frontám u pokladen a zajistili si místo včas. Dráhy zároveň doporučují nákup jízdenek přes internet nebo po telefonu.

O změnách provozu o svátcích je možné se informovat na kontaktní lince Českých drah 840 112 113.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám