Hlavní obsah

Lidé nakupují stejně jako před Vánoci, slevy jsou až 70 procent

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Žně obchodníků ani po Vánocích nekončí. Uplynulý víkend připomínal spíše předvánoční euforii. Do obchodů totiž ve velkém vtrhly slevy. Například oblečení lze sehnat až o sedmdesát procent levněji. Nakupovat tak vyrazilo víc lidí než v předešlých letech. Obchodníkům navíc nahrálo, že po volných svátečních dnech přišel hned víkend. Další vlnu slev lze čekat také po Novém roce.

Článek

"Povánoční slevy jsou každoročně oblíbené. Využívají je zejména zákazníci, kteří nestihli nakoupit před Vánoci, nebo ti, kterým záleží na co nejnižší ceně,“ komentovala manažerka Tesco Stores Monika Labudíková.

Některé obchody v centru Prahy o víkendu připomínaly bojiště. Prodavačky v záplavě zákazníků nestíhaly zboží rovnat a uklízet. Regály tak mnohde vypadaly jako po bombardování.

Po svátcích přišel hned víkend, obchodníci se radují

Obřímu přílivu zákazníků vděčí obchodníci zejména tomu, že na svátky navázal víkend. "Zahájení povánočních slev letos připadlo na volný pátek a víkend, do našich obchodů tak přišlo více zákazníků než vloni,“ řekla Novinkám mluvčí Teska Eva Karasová.

Obchodní řetězec slevil o polovinu například hračky, papírnictví, domácí potřeby či vánoční dekorace. Oblečení je pak levnější až o sedmdesát procent.

Nápor zákazníků zažila i nákupní centra Chodov či Palladium v centru Prahy, kde nebylo takřka k hnutí. "Rekord jsme zaznamenali v týdnu do 23. prosince, ale i během svátků, kdy jsme měli otevřeno, byla návštěvnost centra vysoká,“ řekla Novinkám mluvčí Palladia Iva Pipotová.

Podle ní návštěvnost centra vzrostla na konci svátků. Od 27. prosince se i zdejší obchody "topí“ ve slevách, které dosahují až sedmdesáti procent. "Návštěvnost je obrovská a blíží se předvánočnímu období. Počítáme, že ještě bude růst s tím, jak se lidé budou vracet z dovolených do Prahy,“ dodala Pipotová.

Další slevy teprve přijdou

Další obchodníci zahájí slevové akce v následujících dnech. V hypermarketech Globus začne druhá vlna výprodejů po Novém roce. "K nynějším slevám na obuv, textil a konfekci, které u některých artiklů dosahují až 70 procent, se hned v prvním lednovém týdnu přidají i slevy na omezené množství lednic a drobných elektrospotřebičů. Ty nakoupí zákazníci v Globusu minimálně o 30 procent levněji," upozornil jednatel firmy Petr Vyhnálek.

Nejméně o třicet procent budou zlevněny také hračky, kosmetické balíčky se prý budou prodávat za polovinu původních cen, uvedla ČTK.

Síť prodejen spotřební elektroniky Datart zahájí slevy zboží podle ředitele Pavla Slámy 8. ledna. Slevy se ale budou týkat doprodávaného zboží a budou v každé prodejně individuální, podotkl.

V obchodních domech Albert a Hypernova začnou slevy nepotravinářského zboží, tedy zejména elektroniky, oblečení a obuvi, 2. ledna a dosáhnou až 80 procent, informoval mluvčí společnosti Ahold Libor Kytýr.

Anketa

Využíváte povánočních slev?
Ano, je to výhodné
30,1 %
Ano, ale jen pokud mi zbudou nějaké peníze
19,3 %
Ne, na slevy nevěřím
13,6 %
Ne, protože ve slevách si většinou nic nevyberu
37 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13367 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám