Hlavní obsah

Nové noční střety mezi mladými a policií v Aténách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATĚNY

Další střety mezi řeckou mládeží a policisty propukly v noci na neděli po dobu několika hodin před polytechnickou školou v aténské čtvrti Exarchia, kde 6. prosince policista zastřelil patnáctiletého mladíka. Nepokoje trvají již patnáctý den a za této pro vládu nesnadné situace má dnes parlament schvalovat rozpočet na příští rok.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Demonstrant drží před aténskými policisty fotografii zastřelného chlapce.

Článek

Po shromáždění, na němž se podle agentury AFP sešly stovky lidí, házeli mladí lidé zápalné lahve proti pořádkovým silám a zapalovali popelnice.

Pořádkové síly rozehnaly dav slzným plynem. Radikální mládež zaútočila se zápalnými lahvemi na budovu ministerstva rozvoje a nedalekou bankovní pobočku. Obě budovy byly poškozeny.

Na západě Atén v Nea Philadelfia házeli mladí lidé zápalné lahve na budovu policejní akademie a zapálili šest poblíž zaparkovaných nákladních automobilů a vůz hasičů, sdělila policie. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči požáry zlikvidovali.

Další skupina mládeže pálila ohně v popelnicích ve čtvrti Petralona nedaleko centra města v Aghia Paraskevi a v přístavu Pireus nedaleko metropole, uvedli policisté.

V krétské metropoli Hérakleionu vrhali demonstranti plynové zápalné bomby na pobočku automobilky a dvě banky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám