Hlavní obsah

Zimní výprodeje odstartují již o svátcích

První obchodníci letos zahájí velké sezónní výprodeje již o vánočních svátcích, kdy cena vybraného zboží ze zimního sortimentu spadne až o několik desítek procent. Lidé levněji pořídí nejen zimní oděvy či obuv, ale také některé hračky a elektroniku.

Článek

Někteří obchodníci letos začali zlevňovat část zboží již před Vánocemi, výprodeje by měly pokračovat i v lednu. Prodejci si díky sezónním slevám uvolní sklady a plochy pro nové zboží.

Zimní výprodej odstartuje v pátek 26. prosince například společnost Tesco Stores ČR, která již nyní část zboží zlevnila o 25 až 30 procent. „Povánoční slevové akce se budou týkat vybraných druhů zboží a slevy budou podobné jako loni,“ řekla  mluvčí společnosti Eva Karasová. Loni Tesco v první vlně výprodejů hned po Vánocích zlevnilo některý podzimní a zimní sortiment o 25 až 50 procent.

V sobotu 27. prosince zahájí sezónní výprodej také síť obchodů s módou C „Slevy budou až 50 procent. Nejdříve se budou týkat například podzimního sortimentu a poté bude následovat zimní zboží,“ sdělila včera mluvčí obchodů C Hana Raková.

Výprodeje budou pokračovat v lednu

Společnost Ahold, která v Česku provozuje síť zhruba tří stovek hypermarketů Hypernova a supermarketů Albert, plánuje zimní slevy až po Novém roce. „Povánoční výprodeje zahajujeme 2. ledna a potrvají tři týdny. Ve výprodeji bude především sportovní vybavení, hračky, elektronika, textil a obuv. Slevy dosáhnou až 80 procent,“ uvedl mluvčí společnosti Libor Kytýr.

Zimní výprodeje budou pokračovat v lednu, kdy obchodníci slibují ještě výraznější slevy než po vánočních svátcích. Obchodníci ale upozorňují, že lidé by neměli při plánování nákupů ve výprodejích vyčkávat na případný další pokles cen, protože s každou další slevou se zužuje nabídka zboží zařazeného do výprodeje.

V domácích obchodech letos vypukla vlna sezónních slev mnohem dříve než v předchozích letech. Dříve obchodníci zlevňovali zimní sortiment většinou až po vánočních svátcích. Například zimní oblečení letos lidé mohou před Vánocemi pořídit se slevou i několika desítek procent. Obchodníci se podle zpráv z oboru obávají, že kvůli nižší poptávce, způsobené teplým počasím a zřejmě i obavami lidí z dopadů finanční krize, neprodají velké zásoby zimního sortimentu, a proto zahájili slevy s velkým předstihem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám