Hlavní obsah

Rock opět rozhoupe město, přijedou The Adolescents

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Druhý ročník minifestivalu Rock This Town se uskuteční toto úterý v pražském klubu Futurum. Vystoupí na něm čtyři skupiny, z toho tři zahraniční. Z Los Angeles dorazí Voodoo Glow Skull se svým latino saka punkem, z Nizozemska Peter Pan Speed Rock a vůbec poprvé vystoupí v Čechách legendární představitelé amerického punku The Adolescents.

Článek

Kalifornští The Adolescents jsou souputníky Bad Religion a Dead Kennedys. Baskytarista Steve Soto je založil v na přelomu let 1979 a 1980 poté, co odešel z Agent Orange. Dodneška ve skupině působí i další dva členové skupiny, zpěvák Tony Cadena a kytarista Frank Agnew.

Skupina na sebe upozornila hned svým eponymním debutem z roku 1981 s klasickými skladbami I Hate Children, Self Destruct a jejich vůbec prvním hitem Amoeba. Po jeho vydání se však na čtyři roky rozešla, když se každý rozhodl věnovat jiným projektům.

Znovu se kapela dala dohromady dala na čtyři roky v druhé polovině 80 let, kdy natočila další dvě desky Brats In Battalions a Balboa Fun Zone nabízejí hard core punkovou a skate punkovou klasiku včetně Skate Babylon.

Kapela se znovu sešla až v novém tisíciletí, kdy slavila dvacet let existence. Od té doby sporadicky vystupuje a v roce 2005 vydala také další album O. C. Confidential. Před dvěma lety uvedla, že pracuje na jeho následovníkovi, ten však stále nevyšel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám