Hlavní obsah

Kytarista Samiam dal před punkem přednost akustickému hraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kytarista americké punkové skupiny Samiam Sergie Loobkoff se v sobotu v pražském klubu Chapeau Rouge představí se svým novým akustickým projektem Atlantic Pacific. Kapelu tvoří celkem tři kytaristé, dalšími jsou John Herguth a Garrett Klahn.

Článek

Název kapely vznikl prostě, zatímco Loobkoff žije v Kalifornii, zbylí dva členové jsou z New Yorku. S Garrettem se Sergie potkal už v kapele Solea, i když jeho hlavní skupinou byla Texas Is The Reason. John Herguth je známý z House & Parish.

Samiam, kteří se dali dohromady v Berkeley v roce 1988, se svým melodickým punkem se prosadili v první půlce devadesátých let s albem Clumpsy, tedy v době, kdy nastoupila v USA vlna neopunku. Posledním albem skupiny je Whatever's Got You Down z roku 2006, ovšem od roku 2004 koncertuje jen sporadicky.

Kultovní pozici ale mají i Texas Is The Reason, byť hráli jen tři roky a vydali jediné album. Patří ale k průkopníkům stylu emo, jehož první vlnu reprezentovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám