Hlavní obsah

VIDEO: Zaplavenými Benátkami se prohání surfař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENÁTKY

Turisté na náměstí svatého Marka v Benátkách mají o zábavu postaráno. Čtyřiatřicetiletý Nizozemec využil dvacetiletých záplav, které od pondělí starobylé město sužují, a na zaplaveném slavném náměstí surfuje.

Článek

Rekordní záplavy v historickém klenotu Itálie umožnily Duncanovi Zuurovi, aby si splnil svůj dlouholetý sen. S pomocí motorového surfu proplouvá po malebném náměstí, které je již několik dnů zcela zaplaveno stejně jako celé město.

:. Mnohé turisty záplavy od návštěvy města neodradily.foto: ČTK/AP

Během posledních čtyř let Nizozemec se svým týmem surfařů jezdil do Benátek trénovat, ale voda nikdy nebyla ta vysoko jako nyní, kdy dosáhla výšky 1,35 metru. Tým tajně přesunul do Benátek surf s motorem o výkonu 20 kW a Zuur se mohl v Benátkách vydovádět.

:. Náměstí svatého Marka suchou nohou přejít nešlo.foto: ČTK/AP

Úřady varovaly, že záplavy mohou být nejhorší za třicet let, avizované výšky hladiny 160 centimetrů však dosaženo nebylo, protože se otočil vítr, který původně hnal vodu k městu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám