Hlavní obsah

VIDEO: Monstrózní předávání nových policejních aut

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Masarykův okruh v Brně zažil v posledních dnech nebývalou koncentraci policejních vozů. Ministerstvo vnitra zde v pátek uspořádalo slavnostní akci při příležitosti předání nových policejních vozidel do služeb mužů zákona na Moravě.

Článek

Samotnému předání předcházely velké přípravy. Stovky nových vozidel se musely převézt z Prahy do Brna. Na závodním okruhu pak probíhaly organizované přípravy na páteční akci, které se zúčastnily špičky rezortu, v čele s ministrem vnitra Ivanem Langerem.

Policisté dostali do užívání 500 vozů Škoda Octavie v policejní verzi, 100 vozidel stejného druhu v civilním provedení a 80 dodávkových speciálů pro dopravní policisty. Kromě ministra se akce zúčastnil také policejní prezident Oldřich Martinů a ředitelé krajských správ.

Policie v rámci prezentace předvedla moderní technologie, které by se již v průběhu příštího roku měly stát standardními součástmi nových vozů. Součástí akce bylo i uspořádání vozů do symbolu P1000, v rámci kterého ministerstvo realizuje reformu a modernizaci policie.

Jeroným Tejc: Langer ztratil sebekontrolu

„Megalomanské předání v Brně svědčí o tom, že Ivan Langer ztratil sebekontrolu. V rámci interpelací budu přesné vyčíslení nákladů na tuto prezentaci po ministru vnitra požadovat. Rozpaky budí nepotřebná změna podkladové barvy z bílé na stříbrnou,“ řekl k předání nových vozidel poslanec ČSDD Jeroným Tejc.

Podle něj bude nová barva méně viditelná a také zvýší náklady na opravu. Metalíza má jiné nároky na opravu jednotlivých dílů vozidla a její cena je pochopitelně vyšší. Neexistenci jediného argumentu pro tuto změnu dokazuje zoufalé vyjádření vedení policie, že se stříbrná vozidla budou lépe prodávat,“ řekl Tejc.

foto: Právo/Petr Kozelka

foto: Právo/Petr Kozelka

foto: Právo/Petr Kozelka

foto: Právo/Petr Kozelka

foto: Právo/Petr Kozelka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám