Hlavní obsah

VIDEO: Hledaný muž usnul v kontejneru, probudil se až v lisu popelářského vozu

Právo, Novinky, pno, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC
Aktualizováno

Nepříjemné ráno zažil ve čtvrtek bezdomovec, který se před chladným počasím schoval v Olomouci do kontejneru, kde nejspíš přespával. Ráno jeho provizorní obydlí přijeli vyprázdnit popeláři a vysypali obsah i s mužem do popelářského vozu. Až v lisu začal muž křičet, vyprostit ho museli hasiči. Policie navíc zjistila, že se jedná o hledaného muže.

Článek

Za provizorní noclehárnu si muž vybral kontejner na odpadky v Lafayetově ulici. Pracovníci technických služeb přijeli ráno vysypat kontejner. „Při vysypání kontejneru do odpadního vozu muže zachytilo lisovací zařízení, které se automaticky zapíná. Pracovníci zaslechli křik a zařízení, kterým se spouští mechanismus lisu, ihned vypnuli,“ řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

„Přivolaní hasiči po šesté hodině ráno muže nedobrovolně uvězněného mezi odpadky vyprostili a předali záchranářům“ řekla mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková. Muž i přes rychlou reakci pracovníků technických služeb utrpěl poranění.

Byl převezen na urgentní příjem olomoucké nemocnice. "Je ve vážném stavu ohrožení života. Podle prvotního vyšetření má rozdrcenou pánev a krvácení do břicha. Byl okamžitě operován," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Okolnosti tragické události policisté prověřují. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že se jednalo o pětatřicetiletého muže, na kterého byl vydán zatykač pro majetkovou trestnou činnost a po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání,“ doplnila Dolejšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám