Hlavní obsah

VIDEO: Demonstranti přišli poděkovat Topolánkově vládě

Právo, Novinky, dan, jas
PRAHA

Před úřadem vlády probíhala ve středu dopoledne demonstrace několika desítek lidí na podporu kabinetu. Zatímco ministři jednali o osudu zdravotnických reforem, demonstranti uspořádali před Strakovou akademií happening nazvaný "Díky vládě!"

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Přidáním svého otisku dlaně mohl každý vyjádřit podporu současnému kabinetu.

Článek

Jeden z organizátorů shromáždění František Topinka Právu objasnil důvody, které celou iniciativu odstartovaly. "Nechtěli jsme jen brblat u piva, a proto jsme se rozhodli vládu podpořit," řekl Topinka.

Demonstrantům se nelíbí, že opoziční ČSSD prezentovala krajské a senátní volby jako referendum o Topolánkově vládě. Podle Topinky je důležité dát najevo, že reformy, které vláda prosazuje, jsou potřebné a ne všichni občané s nimi nesouhlasí.

Přidáním svého otisku dlaně mohl každý vyjádřit podporu současnému kabinetu.

foto: ČTK/Zbyněk Stanislav

Ministr školství Ondřej Liška, který kolem demonstrantů procházel, ocenil, že ne všichni občané se nechali ovlivnit atmosférou, kterou podle jeho slov nastoluje ve společnosti sociální demokracie.

Demonstranti o sobě tvrdí, že nejsou sympatizanty žádné politické strany ani v příbuzenském poměru k některému z ministrů.

Prohlášení, které demonstranti uveřejnili na internetových stránkách, končí zvoláním "Mirku, víme, že nejsi Dušín, ale vydrž!"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám