Hlavní obsah

Palinová nevěděla, že Afrika je kontinent

Novinky, rei
WASHINGTON

Neúspěšná kandidátka na post viceprezidenta USA Sarah Palinová zůstává ještě chvíli v hledáčku médií, která hodnotí uplynulou prezidentskou volbu a přinášejí různé zákulisní perličky. Podle stanice Fox News třeba Palinová nevěděla, že Afrika je kontinent.

Článek

Média si Palinovou dobírala od konce srpna, kdy se dostala na výsluní jako republikánská kandidátka do Bílého domu. Komentátoři upozorňovali na její neschopnost odpovědět konkrétně na otázku, reportéři si všímali jejích kontroverzních kauz Troopergate nebo Most do země nikoho a rýpalové počítali, kolik desítek tisíc dolarů utratila za kostýmky.

Další střípky z předvolební kampaně přidala stanice Fox News. S odkazem na zdroj z vedení republikánské kampaně uvedla, že poradcům dalo práci jí například vysvětlit, že Afrika není stát, ale světadíl. Ve stínu toho se skutečnost, že by možná budoucí viceprezidentka USA nevěděla, kdo je členem Severoamerické dohody o volném obchodu (NAFTA), jeví jako nicotný problém.

Účty za oblečení dál nenechává na pokoji magazín Newsweek. Nejmenovaný zdroj z kampaně tvrdí, že byly závratné, a republikány čeká pořádný šok, až budou otevřeny účetní knihy.

Jednou si prý Palinová měla koupit tři kostýmky a najmout kadeřnici. Podle zdroje následovalo bezmezné plenění luxusních butiků. Občas prý Palinová platila kreditkami svých zaměstnanců a nakupovala i pro svého manžela. Za oblečení pro něj bylo vydáno 40 tisíc dolarů, píše Newsweek.

Magazín také uvádí, že při poradě na hotelovém pokoji v St. Paulu Palinová poradce přivítala jen s ručníkem omotaným kolem těla a druhým ve vlasech s tím, že za chvilku přijde.

Newsweek také tvrdí, že neúspěšná demokratka Hillary Clintonová měla k republikánskému kandidátovi na prezidenta Johnu McCainovi blíže než k demokratickému kandidátovi a novému prezidentovi Baracku Obamovi. V noci, kdy bylo oficiálně potvrzeno, že nominaci nezíská, si prý s McCainem dlouho telefonovala a shodla se s ním, že Obama je povrchní a nezralý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám