Hlavní obsah

Microsoft prodlouží slevu na kancelářský balík Office pro studenty

Novinky, mif

Microsoft oznámil prodloužení prodeje zlevněné sady Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti za doporučenou cenu 1 690 Kč včetně DPH. Navíc kancelářskou sadu doplní o výukový program Edu-learning, který všem uživatelům nabízí propracovaný systém výuky práce s aplikacemi Word, Excel a PowerPoint.

Článek

„Od data zlevnění, tedy od října 2007 do června 2008, bylo prodáno koncovým zákazníkům více než 80 000 licencí sady Office 2007 pro studenty a domácnosti. To je přibližně 8 krát více než v předchozím roce," uvedl Petr Bobek, produktový manažer divize Information Worker společnosti Microsoft v České republice.

"Každou krabici lze navíc nainstalovat až na 3 počítače v jedné domácnosti. Odhadujeme proto, že Microsoft Office pro domácnosti byl během 9 měsíců nainstalován na přibližně 6 % všech domácích počítačů,“ dodal Petr Bobek.

Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti je sada určená pro nekomerční použití v domácnostech a obsahuje aplikace funkčně stejné jako sady Microsoft Office používané ve firmách.

Balíček obsahuje aplikace Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007 a OneNote 2007 (elektronický poznámkový blok).

Výukový software Edu-learning

„Edu-learning je výukový software, který vás naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint přímo v prostředí vyučovaných aplikací. Odpovídá to tedy myšlence o ideálním vzdělávání, kterou vyřkl již Konfucius. Tedy co si vyzkouším, tomu rozumím,“ přibližuje výukový software Jan Novák, ředitel společnosti EDU 2000, tvůrce toho softwaru.

“Empirické výzkumy o pár tisíc let později jeho slova potvrdily a přidaly ještě číselné vyjádření: Člověk si zapamatuje 10 % informací, které slyší; 20 % které vidí; 50 % které slyší a vidí a 80 % z toho, co si sám vyzkouší," dodal Novák.

Edu-learning svým rozsahem pokrývá standardní kurzy pro začátečníky i pokročilé. Obsahuje 3 moduly zaměřené na aplikace Word, Excel a PowerPoint, které obsahují 44 lekcí, více než 900 praktických úkolů a rozsáhlou bázi znalostí pokrývající většinu používaných nástrojů Microsoft Office (více než 300 stran A4).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám