Hlavní obsah

Roberto Saviano, autor románu o mafii, utekl z Itálie

Právo, zbn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech skončilo skrývání Roberta Saviana, autora románu Gomorra o praktikách italské mafie, který se po svém zfilmování stal známým po celé Evropě. Podsvětí Savianovi hned po vydání knihy vzkázalo, že už dlouho žít nebude, a policie ho musela vzít pod přísnou ochranu.

Článek

Teď ale Saviano pro italský list La Repubblica prohlásil, že opustil zemi: „Do háje s úspěchem. Chci zase normálně žít. Chci zase vidět svoji matku beze strachu v očích. Proboha, vždyť je mi dvacet osm!“

Film Gomorra získal Velkou cenu v Cannes a byl tamtéž nominován na Zlatou palmu. Byl uveden i na letošním karlovarském festivalu. Jeho předloha se ihned stala bestsellerem, ale Savianovi změnila život radikálněji, než sám očekával.

Reklama

Související články

Neapolská mafie odsoudila autora k smrti

Roberto Saviano (29), autor antimafiánského bestselleru Gomorra, by měl být podle rozhodnutí neapolské mafie camorry do konce tohoto roku mrtvý muž. Zatím...

Výběr článků

Načítám