Hlavní obsah

V Tatrách našli po šesti dnech tělo zmizelého Čecha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYSOKÉ TATRY

Záchranáři Horské záchranné služby ve Zlomiskové dolině ve Vysokých Tatrách našli v úterý po šestidenním pátrání tělo 63letého českého turisty. Podle nich je pravděpodobnou příčinou smrti pád. Mužovo zmizení ohlásila minulý čtvrtek jeho manželka.

Článek

"Muž pravděpodobně zahynul následkem pádu," řekl Právu Martin Kulanga z Horské záchranné služby. Zřejmě uklouzl a zřítil se ze srázu

Záchranné akce ve Zlomiskové dolině, v masívu Končistá, v Lúčném sedle a v Batizovské dolině se účastnilo 122 záchranářů. Muže záchranáři hledali na rozsáhlém území i za pomoci vrtulníku. Pohybovali se přitom nad oblastí, z níž se muž mobilním telefonem naposledy manželce ozval minulý týden v úterý. Nakonec ho našli v dolině Zlomísk. Tělo bylo převezeno do Starého Smokovce, přesnou příčinu smrti určí až pitva.

Manželka českého turisty telefonovala na slovenskou tísňovou linku ve čtvrtek. Záchranářům oznámila, že poslední telefonický kontakt s manželem měla v úterý 12. srpna. Na středu 13. srpna měl její manžel zakoupenou zpáteční jízdenku do České republiky a na čtvrtek už měl domluvené pracovní setkání. Domů však nedorazil a jeho mobilní telefon byl nedostupný.

Obětí Tater se kromě Slováků stávají nejčastěji Češi a Poláci. Minulý týden našli záchranáři po třídenním pátrání tělo polského turisty, který zahynul v Belianských Tatrách. Loni museli záchranáři ve Vysokých Tatrách zasahovat ve 148 případech, z toho osm lidí zranění při turistice i sportu nepřežilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám