Hlavní obsah

Turek prý nutil malého syna, ať přejíždí matce po hrdle nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

U brněnského soudu v úterý pokračuje soud v tzv. kuřimské kauze. Jako první vypovídal psycholog krizového centra Spondea. Ten řekl, že jeden z obviněných, Jan Turek, svou ženu týral a dokonce k trápení matky nutil i svého syna. Chtěl, aby tehdy 3,5leté dítě přejíždělo nožem po hrdle matky, když byla přivázaná u topení.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Jan Turek u soudu

Článek

Žena se poté obrátila na krizové centrum Spondea a přivedla s sebou i syna Jonatána. Syn prý už tehdy psychologovi řekl, že ví, "že věci, které tatínek dělal mamince, nejsou správné."

Kromě toho, že ženu přivazoval u topení, ji také mlátil hlavou o dveře. Turková se sice s týráním svěřila, když ale vypovídala minulý pátek v kuřimské kauze, týrání překvapivě popřela.

A to i po upozornění, že může být nařčena z křivé výpovědi. Vše si prý tehdy vymyslela, aby se Turkovi pomstila. Turek v úterý řekl, že se ke všemu vyjádří až v závěrečné řeči.

Jakékoliv násilné chování ze strany Jana Turka popřela v úterý jeho nynější partnerka Markéta Stejskalová. Oproti tomu známá bývalé ženy Jana Turka Marcela Zedníčková řekla, že se jí Lucie Turková dříve svěřila s tím, jak ji Turek bil, kopal a napadal.

Znalci povolaní obhajobou Barbory Škrlové

Obhajoba Barbory Škrlové povolala na úterní jednání soudu své vlastní znalce. Ti vyvrací závěry jiných znalců, kteří vypovídali i soudu o den dříve. V pondělí odborníci uvedli, že Škrlová nebyla pouze obětí, žila v několika identitách.

Znalci obhajoby se snažili v úterý dokázat, že Barbora byla brutálně znásilňována, přestožel ékaři prokázali, že je panna. Měla být znásilňována análně a orálně. „Ona Aničku nehrála, ona jí byla. Teprve Adama hrála, protože jí vysvětlili, že nemůže být Aničkou, protože jí chtěli zlí lidé zabít,“ zaznělo u soudu.

„Škrlová nemá strach ze soudu, ale třeba pouta jí připomínají staré zážitky. Můžeme mluvit o stockholmském syndromu, kdy oběť přilne ke svému trýzniteli. Barbora trpí duševní poruchou, má posttraumatickou stresovou poruchu,“ řekl jeden z znalců v úterý u soudu.

Znalec: Škrlová je nepraktická podobně, jako řada vysokoškoláků - mužů

Znalci tvrdí, že Barbora Škrlová není schopná se o sebe postarat. Na otázku státní zástupkyně, jak je možné, že Škrlová vystudovala vysokou školu a pracovala, znalec za všeobecného veselí řekl: „Spousta i vysokoškolsky vzdělaných mužů je tak nepraktických, že si musí pořídit hospodyni nebo družku.“

Znalci obhajoby o Barboře Škrlové:
„To co se stalo s její osobností považuji za trestuhodný experiment s lidskou psychikou. Změny její psychiky jsou nevratné, návrat do života bude dlouhodobý s nejistým výsledkem. Skupina sledovala ekonomické zájmy, Barboru pragmaticky využila. Její lidská důstojnost byla zlikvidována. Aničku nehrála, Adama už ano. To na příkaz otce a Fahrnera.“

Kateřina se nudí, poprvé pohlédla na přítomné publikum

Dlouhé projednávání kauzy už také evidentně zmohlo Kateřinu Mauerovou. Je znuděná, snad poprvé od začátku soudu si nezapisuje poznámky a několikrát také pohlédla do publika. To dříve nikdy neudělala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám