Hlavní obsah

Američan Thomas Beatie porodil holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Americký transsexuál Thomas Beatie, historicky první těhotný muž, porodil zdravé dítě. Americká televizní stanice ABC News s odvoláním na anonymní zdroj informovala, že 34letý muž přivedl v neděli v porodnici ve státě Oregon na svět holčičku, a to přirozenou cestou. Původně měl v plánu porodit císařským řezem.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Beatie se svou ženou

Článek

Některé údaje o porodu se liší. Britský Telegraph tvrdí, že dítě se narodilo ve čtvrtek.

Beatie se narodil jako žena a později se podrobil částečné změně pohlaví. Před několika lety nechal odstranit prsa a podstoupil terapii s mužským pohlavním hormonem testosteronem. Podle zákona je tedy muž, ale vzhledem k tomu, že si nenechal odstranit dělohu a vaječníky, mohl otěhotnět.

Protože jeho manželka nemohla otěhotnět, podstoupil Beatie umělé oplodnění a dítě namísto manželky odnosil sám. Během těhotenství přestal užívat testosteron.

"Myslím, že touha mít dítě není ani mužská ani ženská. Je to lidská potřeba. Jsem člověk a mám právo mít biologické dítě," řekl dříve v televizi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám