Hlavní obsah

VIDEO: Útočník kopal ležícího do hlavy, zachytily ho kamery

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN
Aktualizováno

Kopání do hlavy, mlácení pěstí a rvaní vlasů přihlíželi svědkové brutálního útoku mladistvého, který poblíž centra Zlína napadl jednadvacetiletého muže. Větší část sobotní bitky zaznamenali zlínští strážníci přes kamerový systém.

Článek

„Operačnímu důstojníkovi se naskytl pohled na dvojici mužů, kdy jeden z nich klečel na vozovce na ležícím a mlátil do něj pěstmi,“ přiblížil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

:. Kolemjdoucí útoku ve Zlíně jen přihlíželi.

Strážníci se jako první snažili pomoci mladému muži, jehož tělo bezvládně leželo uprostřed silnice. Mezitím stálá policejní služba přes obrazovky sledovala, jak útočník od ležícího vstal a svůj násilný atak zakončil kopnutím do jeho hlavy.

:. Mladík svého soka bil pěstmi, nechal ho ležet na silnici.

Případem se nyní zabývá Policie ČR. Její kriminalisté ho šetří jako trestný čin výtržnictví. Z důvodu nízkého věku pachatele na případ uvalila embargo. „Vyšetřovatel mě požádal, abychom žádné informace nezveřejňovali,“ sdělila zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

:. Mladík 21letého zranil kopanci do hlavy.

Zranění napadeného jednadvacetiletého muže kvalifikovali lékaři Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje jako vážné.

„Mladík měl tržnou ránu na hlavě a podezření na otřes mozku. Mohlo dojít i ke krvácení do hlavy. Je možné, že byl chvíli v bezvědomí,“ upřesnil mluvčí záchranky Petr Olšan.

:. Bitku přerušil až příjezd městských policistů.

Lékaři zraněného odvezli na úrazovou ambulanci Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Útočníka si přímo na místě převzala Policie ČR. Jen chvíli po činu jej totiž zadržel kriminalista, který kolem procházel mimo službu se svojí dcerou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám