Hlavní obsah

Trend doby: Obývák na zahradě

Komerční článek - Pozvat v parném létě návštěvu do domu mezi čtyři stěny obývacího pokoje je už skoro neslušné. Spousta lidí totiž začala své obýváky stěhovat ven na zahrady, aby tu relaxovala, obklopena zelení a květinami.

Článek

A stejně jako klasický obývák byl vždy tou nejparádnější místností v domě, která měla hosty okouzlit, snažíme se o totéž u venkovního posezení. Ze zahrad mizí sice hodně laciné, ale nevzhledné a nebezpečné plastové židličky a stolky a nahrazuje je takový nábytek, který do zahrady patří a sluší ji. Tedy dřevěný. Na trhu jsou dnes už k dostání desítky sestav z nejrůznějších druhů dřeva.

Zahradní nábytek z tropických dřevin

Pro svou odolnost proti povětrnostním vlivům si v posledních letech získal značnou oblibu zahradní nábytek z exotického teaku. Tomuto dřevu pro jeho vysoký obsah kaučuku a teakového oleje nevadí ani vysoká vlhkost vzduchu či prudké střídání teplot. Příjemný design uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka.

Hitem letošního roku se staly sestavy zahradního nábytku z tropického meranti, těženého v Malajsii. Vyniká vysokou tvrdostí dřeva a především lahodí oku svou netradiční červenohnědou barvou.

Kdo si chce užívat příjemného posezení, ale má k dispozici jen malou terasu či balkon, pak může volit menší sestavy z elegantního eukalyptu.

Mezi nejžádanější patří v současné době zahradní nábytek z tropického dřeva meranti. Na první pohled zaujme svou nezvyklou hnědočervenou barvou.foto: Mountfield

Severská borovice stále v kursu

Podobně odolným materiálem, jako jsou tropická dřeva, je i severská borovice. Materiál pro skutečně kvalitní sestavy se těží za polárním kruhem, kde panují extrémní povětrnostní podmínky. Za jedny z nejlepších jsou odborníky považovány sestavy zahradního nábytku od švédské firmy KWA.

Jen stůl a židle už nestačí

Většina obchodníků zatím nabízí jen ucelené sestavy, například čtyři křesílka a stůl. Chcete-li křesílek například pět, nastává problém. Málokdo je ochoten „sáhnout“ do pevně daných sestav a vyhovět vám. Jednou z mála výjimek jsou v tomto směru prodejní centra Mountfieldu, kde si lze vybírat a kombinovat libovolně. Sestavy lze podle chuti a potřeb doplňovat i o polohovatelná křesla a lehátka, servírovací stolky, houpačky či slunečníky.

Sestavy kvalitního dřevěného zahradního nábytku se dají pořídit už od 12 000 korun.foto: KWA

Reklama

Výběr článků

Načítám