Hlavní obsah

Jednooký, třínohý Gus je nejošklivějším psem na světě

Psík Gus má jen tři nohy, jedno oko a žádnou srst s výjimkou bílé štětičky na temeni hlavy. Možná právě proto ale zvítězil a byl v sobotu vyhlášen nejošklivějším psem na světě v soutěži, která se konala v rámci veletrhu Sonoma-Marin v severní Kalifornii.

Článek

Gusova majitelka Jeanenne Teedová dovezla svého mazlíčka plemene čínský chocholatý pes z Floridy, aby se mohl utkat o poněkud pochybný titul, k němuž patří 5000 dolarů (asi 77 500 korun) a právo objevit se v programu televizní stanice CBS This Morning.

:. Zřejmě právě fyzický hendikep dopomohl psíkovi k vítězství.foto: ČTK

Poté, co byl vyhlášen vítězem a zaměřily se na něj hledáčky fotoaparátů i kamer, komentovala majitelka jeho reakci: "Myslím, že by si teď nejradši zdřímnul."

Čínští chocholatí psi jsou oblíbenou volbou v soutěži, která se koná každoročně. Vloni zvítězil Elwood, kříženec čínského chocholatého psa a čivavy.

Reklama

Související témata:

Související články

I domácí mazlíčci mohou žít v luxusu

Považujete svého domácího zvířecího miláčka za člena rodiny? Pak se zajisté snažíte, aby se měl co nejlépe a žil si nad poměry ostatních zvířat. Tím samým...

Za psa bez vodítka pokuta až 50 tisíc

Drakonický trest až padesát tisíc korun čeká na majitele psů, kteří je nechají volně pobíhat na místech, kde to obecní vyhláška zakazuje. Včera Sněmovna...

Výběr článků

Načítám