Hlavní obsah

Vyrobte dětem terč na šipkovanou z kousků starých koberců

Novinky, www.ceskykutil.cz

Šipky neboli šipkovaná je oblíbená hra kluků i holčiček od tří do 100 let. Jak se ale vyvarovat zbytečných úrazů a pokud hrajte doma, i poškození nábytku? Jednoduše, místo šipek použijte pingpongové míčky se suchým zipem.

Článek

Budete potřebovat

Desku sololitu, zbytky koberců nebo látek, na které se dobře chytá suchý zip, pingpongové míčky, barevné suché zipy, stužku nebo silnější tkanici na zavěšení, lepidlo, tavnou pistoli nebo oboustrannou lepicí pásku, nůžky, tužku, papír na šablonu, pravítko.

Místo sololitu můžete jako podklad použít tvrdý karton, případně jej slepit do dvou vrstev, namísto zbytků koberců se znamenitě využijí staré fleecové mikiny, deky nebo části starých pletenin a pokud doma nemáte tavnou pistoli, použijte oboustrannou lepicí pásku nebo dobré lepidlo.

Z opačných částí suchých zipů můžete nastříhat proužky a označit jednotlivá políčka terče podle bodů a pak už zbývá jen pozvat děti i dospěláky ke hře.

1. Ze čtvercové desky sololitu o rozměrech cca 45 x 45 cm odřízněte našikmo rohy, hrany začistěte smirkovým papírem.
2. Desku sololitu si obkreslete na obyčejný papír, na něm si vyznačte rozvržení a barevnost jednotlivých dílů.
3. Jednotlivé díly šablony vystřihněte, pečlivě obkreslete na barevné zbytky koberců a rozstříhejte.
4. Pomocí tavné pistole nalepte jednotlivé díly na sololitovou desku tak, aby se vzájemně nepřekrývaly a nebyly mezi nimi mezery.
5. Suché zipy rozdělte a jejich zoubkované části nastříhejte na tenčí proužky, míčky polepte „do kříže“, jak je vidět na obrázku.
6. Do horní části terče proražte pomocí hřebíčku a kladívka dvě dírky, provlékněte tkanici na zavěšení a zavažte.
7. A teď už jen zavolejte děti i dospěláky ke hře, přejeme vám, aby se vydařila

Reklama

Související články

Ozdobte si květináče na bylinky

Pažitku, tymián, meduňku, majoránku, rozmarýnu, dobromysl a další koření si můžeme pěstovat doma přímo na okenním parapetu. Když zasadíme bylinky do ozdobných...

Výměna starého prahu dveřím prospěje

Vzít pochopa o práh, jak by řekl při čtení pohádek pan Höger, jde pouze tehdy, pokud nějaký ten opravdický práh vlastníme. Výměna ošklivého prahu v panelovém...

Výběr článků

Načítám