Hlavní obsah

Dva mladí lidé našli smrt v rozpůleném autě, řidička neměla oprávění

Právo, ČTK, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

v sobotu nad ránem došlo k tragické havárii osobního automobilu mezi obcemi Perná a Jasenice na Vsetínsku. Pětadvacetiletý mladík zahynul na místě a osmnáctiletá dívka zemřela po převozu do nemocnice. Další mladá žena utrpěla těžká zranění. Za volantem seděla žena, která neměla oprávnění řídit

Článek

Nehodu vyšetřuje vsetínská policie. "Zarážející je fakt, že řidička vozidla neměla oprávnění k řízení motorových vozidel, a přesto usedla za volant. Svým nezodpovědným přístupem je tato žena podezřelá z trestných činů ublížení na zdraví a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění," stojí v tiskové zprávě vsetínské policie. Řidička jako jediná přežila.

„Vozidlo se po průjezdu mírné zatáčky dostalo mimo vozovku, kde bokem narazilo do kmene stromu u cesty. Po nárazu se vozidlo přepůlilo a z auta vypadli tři mladí pasažéři. Oddělená přední část vozu skončila v poli, zadní pak na silnici. Svým těžkým zraněním na místě podlehl pětadvacetiletý majitel auta, který seděl pravděpodobně jako spolujezdec na předním sedadle,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Další velmi těžké zranění utrpěla osmnáctiletá dívka, která byla po prvotním ošetření převezena do nemocnice ve Valašském Meziříčí. Čerstvě plnoletá dívka však svůj boj o život prohrála v sobotu po poledni a svým zraněním v nemocnici podlehla. Další dvacetiletá dívka utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice.

Vozidlo se po nárazu do stromu rozpůlilo.

„Velitel zásahu si nechal na místo tragédie povolat psycholožku HZS Zlínského kraje, která musela poskytnout svou odbornou pomoc zdrceným rodinným příslušníkům a kamarádům. Jeden z přítomných upadal do těžkých tíživých stavů a nakonec i do astmatických záchvatů. K jeho zvládnutí musela na místo znovu vyjet posádka zdravotnické záchranné služby. Psycholožce pomáhal u více zasažených osob také hasič vyškolený k poskytování posttraumatické intervenční péče,“ doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám