Hlavní obsah

Bouřky a záplavy v Německu zabíjely

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německo zasáhly v pondělí podruhé během pár dní silné bouře. Způsobily záplavy, při nichž v jihozápadní spolkové zemi Bádensko-Württembersko zemřeli nejméně tři lidé. Další lidé se pohřešují. Vodní živel bořil domy a způsobil přerušení dopravy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Článek

Podle serveru Spiegel Online jdou škody do miliónů eur. Všechny oběti z okolí Stuttgartu jsou ženy. Jednu z nich zastihl rychlý příval vody ve sklepě a žena se utopila. Zbylé sebral silný proud.

Dalších nejméně jedenáct lidí skončilo v nemocnicích. Úřady evidují několik pohřešovaných. Stovky lidí jsou bez přístřeší a nacházejí se v dočasných centrech.

Ve Švábsku musela helikoptéra transportovat do nemocnice strojvůdce vlaku a další dva pasažéry poté, co souprava narazila do spadlých stromů.

Vodní proud strhával silnice a vozidla na nich. Desítkám domů hrozí zřícení. Záchranných prací se účastní stovky hasičů. V úterý už začala voda opadat.

Záplavy způsobily v Německu problémy už minulý víkend, několik lidí se při nich zranilo. Přívaly deště a hromobití způsobily škody i v sousední Belgii a České republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám