Hlavní obsah

Při atentátu v Grozném zahynulo pět policistů

DPA, ČTK, aš, Novinky, RIA Novosti,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GROZNYJ

Životy pěti policistů si vyžádal v neděli večer atentát v čečenské metropoli Grozném. Nálož byla odpálena na dálku ve chvíli, kdy kolem procházela hlídka deseti příslušníků složek ministerstva vnitra. Další dva policisté byli těžce zraněni.

Článek

"Pět příslušníků ozbrojených sil ministerstva vnitra bylo včera večer zabito v Grozném," řekl místní policejní náčelník Ramzan Edilov. "Podle předběžných zjištění vybuchla improvizovaná nálož," dodal.

Velitel staropromyslovského obvodu v Grozném uvedl, že výbuch podomácku vyrobeného zařízení byl iniciován na dálku rádiem zrovna, když kolem procházela desetičlenná hlídka. Její součástí byli i tři pyrotechnici, ženista, ostřelovač a operativec. Tři z mrtvých patřili ke zvláštnímu pluku čečenského ministerstva vnitra, nesoucího jméno zabitého prezidenta Kadyrova

Počet obětí byl vysoký vzhledem ke konstrukci nálože. Výbušnina byla obložena šrouby a maticemi.

Další útoky před inaugurací ruského prezidenta

Hlídky byly posíleny před inaugurací nového ruského prezidenta Dmitrije Medveděva, protože se objevily informace o chystaném teroristickém útoku. Není to jediný útok. Na silnici z Grozného do Argunu byly ostřelovány dva terénní automobily UAZ. Jednoho policistu kulky útočníků zabily. V sobotu také došlo ke střetům na jihu Čečenska, kde skupina 25 islámských radikálů v boji v okrese Urus-martan zabila dva milicionáře.

K ani jednomu z útoků se zatím nikdo nepřihlásil, ale připisují se čečenským radikálům.

Reklama

Výběr článků

Načítám