Hlavní obsah

Lucie Vondráčková zastínila kuchařské mistry

Právo, bož

Zpěvačka Lucie Vondráčková rozhodně není jen hezoučká panenka pro okrasu. Pokud jde o kuchařské umění, dokáže to „natřít“ i největším mistrům.

Foto: bož, Právo

Článek

Období kulinářských večírků se blíží mílovými kroky, a tak se už odborníci na grilování, rožnění a opékání všech možných i nemožných laskominek chystají na další ročník oblíbené soutěže Globus Grilmánie. Třináct regionálních kol se uskuteční po celé republice a o titul nejlepšího grilovacího týmu může bojovat úplně každý. Jen musí sestavit tří až pětičlenný soutěžní tým.

foto: Michaela Feuerislová

Letošní soutěž uchystala překvapení především pro pány – kromě „tradičních“ moderátorů Martina Zounara a Petra Martináka ji ozdobí nová tvář, zpěvačka Lucie Vondráčková. Rozhodně to ale neznamená, že by byla Lucka jenom pastvou pro oči. Už na zahajovacím setkání v pražských Žlutých lázních předvedla, že na rozdíl od mnoha slavných kolegyň se umí pořádně otáčet i u plotny. „Dnes je to výjimečně. Během soutěže nebudu vařit, ale zpívat. Mimo jiné i několik hitů ze svého nového alba Fénix,“ prozradila zpěvačka.

Foto: Archiv 

Hlavními kuchařskými mistry setkání se stal loňský vítězný Alfa team Alfréda Hermanna, který vymyslel pro soutěž několik nových receptů. Mimo jiné i skvělé Alfovo oko, které zvládne opravdu každý. Opepřenou a osolenou krkovičku protáhneme snítkou rozmarýnu, potřeme olejem a grilujeme do zlatohněda. Mezitím si připravíme „oko“ – místo na lívanečník vyklepneme vajíčko do zhruba centimetr vysokého kolečka papriky, osolíme a přizdobíme pažitkou. Efektním volským okem překryjeme okraj masa, zbytek posypeme strouhaným sýrem. A je to!

Reklama

Výběr článků

Načítám