Hlavní obsah

Dubajský princ utratil skoro tři milióny dolarů za velblouda

ABÚ ZABÍ

Dubajský korunní princ šajch Hamdán bin Muhammad bin Rašíd Maktúm koupil velblouda za bezprecedentní cenu 2,7 miliónu dolarů (43 miliónů korun). Vybral si ho na velbloudí soutěži krásy, která se koná v emirátu Abú Zabí.

Článek

Syn dubajského vládce šajcha Muhammada a jeho následník Hamdán bin Muhammad koupil celkem 16 velbloudů za 4,5 miliónu dolarů.

Oficiální tisková agentura WAM neupřesnila, čím je velbloud tak cenný, ani k čemu ho princ hodlá využívat. Velbloudi jsou pro vládní elitu zemí Perského zálivu prestižní záležitostí a velkou oblibu tu mají velbloudí dostihy.

Do soutěže krásy, která se koná dva týdny v západní poušti emirátu Abú Zabí, bylo registrováno více než 17 000 velbloudů ze zemí Perského zálivu, bohatých na ropu - kromě hostitelských SAE ze Saúdské Arábie, Ománu, Kataru a Bahrajnu.

Marnotratné utrácení rekordních příjmů z ropy a plynu v bohatých zemích Zálivu je jednou z příčin nebývalého růstu inflace v regionu. Nepříznivě tak ovlivňuje hospodářskou situaci v chudších arabských zemích, které se potýkají s prudce rostoucími cenami za energie a potraviny a nemohou se opřít o žádné ropné bohatství.

Reklama

Výběr článků

Načítám