Hlavní obsah

Soudci, který odsoudil mladíka za týrání kočky, někdo podpálil garáž

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Frýdecko-Místecký soudce Vítězslav Božoň, který ve čtvrtek vyměřil 120 hodin obecně prospěšných prací dvacetiletému mladíkovi za brutální utýrání kočky, se stal terčem žhářského útoku. V pátek mu někdo podpálil garáž u jeho rodinného domu.

Článek

Informaci Právu v sobotu potvrdil přímo soudce. Na požár ho upozornila sousedka. „Všimla si světla v mé garáži a vzbudila mně. Zavolal jsem hasiče a začal jsem oheň sám hasit. Podařilo se mi to ještě před příjezdem hasičů,“ řekl.

Výsledkem požáru jsou ohořelé dveře od garáže. „Pokud by si sousedka ohně nevšimla, škoda by byla mnohem vyšší,“ řekl soudce. „Škoda je vyčíslena na šest tisíc korun. Po pachateli nyní pátrá policie,“ řekl Právu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Soudce Božoň řekl, že jeho kolegové včetně něj se často stávají terčem verbálních útoků, s podobným případem se ale zatím nikdo nesetkal. „Nevím, proč mi někdo tu garáž zapálil.. Ale jestli to bylo v souvislosti s tímto případem, anebo jiným rozsudkem, tak je to zákeřnost a zbabělost,“ řekl soudce

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám