Hlavní obsah

Ve 101 letech poběží muž londýnský maratón

LONDÝN

Buster Martin (101) se chystá závodit v londýnském maratónu a stát se tak nejstarším závodícím běžcem na světě. Jako součást přípravy si pan Martin tuto neděli zaběhl poloviční maratón v Essexu, který zvládl za 5 hodin 13 minut. Teď se už hodlá plně soustředit na londýnský běh, který měří 26 mil, tedy přes 41 km.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Stařec poběží londýnský maratón, věří, že ho doběhne.

Článek

Ačkoliv už není nejrychlejší, fit zřejmě je. Poté, co dokončil poloviční maratón, zněla jeho první otázka: "A kde tu dostanu nějaké pivo?" Když mu podali sklenici, povídal si s fanoušky, rozdával podpisy a vypadal naprosto svěže. Když se následujícího dne ráno dostavil jako obvykle do práce, nevěřil manažer firmy Charlie Mullins vlastním očím.

"Byl jsem neuvěřitelně překvapený a potěšený, když se Buster dostavil do práce a začal mýt naše vozy. Ten člověk je fenomén," žasl. Buster Martin, otec 17 dětí, začal před třemi lety znovu pracovat u instalatérské firmy Pimlico Plumbers. Na penzi se prý už nudil.

Vloni se dostal na přední strany novin, když se ucházel o místo "tety Sally" v psychologické rubrice známého časopisu pro muže. Zřejmě si celkem oprávněně myslel, že by z jeho rad mohla mít prospěch i mladší generace.

Už dnes Martin ví, že 13. dubna, kdy se běží známý maratón, mu budou držet palce tisíce fanoušků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám