Hlavní obsah

Stále více britských zvířat bere antidepresiva

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Veterinář Romain Pizzi v britském televizním pořadu zaměřeném na domácí zvířata prohlásil, že je nucen stále častěji předepisovat antidepresiva. Zvířata, která pravidelně zůstávají dlouhé hodiny doma, se dostávají prý do hlubokých depresí. V takových případech je prý nejčastějším lékem Prozac. Překvapivě nejhůře postiženi samotou bývají papoušci. Informoval o tom server Femalefirst.

Článek

"Bývá to tak, že když lidé odejdou na celý den do práce, jejich papoušek se bude doma velmi nudit a bude frustrovaný. Celková frustrace se pak může vyvinout až v depresi," řekl Pizzi.

V těch vážnějších případech musí veterinář opravdu předepisovat i Prozac či jiné léky proti depresím. "Nevyléčí to všechna zvířata, ale přibližně dvě třetiny reagují na léčbu pozitivně," dodal Pizzi.

Nedávný výzkum ukázal, že ve Velké Británii Británii trpí depresemi 632 000 psů a koček. Jak by také ne, když tam mají neustále počasí pod psa.

Reklama

Výběr článků

Načítám