Hlavní obsah

Malý hoch se podivně "vyléčil" z hluchoty

Novinky, jky, Novinky, The Sun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jedenáctiletý Angličan Jerome Bartens začal ze vteřiny na vteřinu slyšet na pravé ucho, na které neslyšel od svých dvou let. Z ničeho nic mu z něj vypadl kousek vaty, který mu jeho zvukovod roky blokoval. Přestože se jeho rodiče vždy domnívali, že si jako malý něco strčil do ucha, lékaři jim to nepotvrdili, a tak chlapec zbytečně neslyšel na jedno ucho devět let.

Článek

"Zrovna jsem hrál s kamarády kulečník, když se mi z pravého ucha ozval zvláštní zvuk, takové mlasknutí. Z ničeho nic jsem začal na to ucho úplně bez potíží slyšet. Bylo to nejdříve opravdu zvláštní slyšet všechno tak dobře," uvedl malý hoch.

"Pomalu si na to už zvyká, je skvělé, že už na mě nemusejí lidé mluvit hlasitě a já nemusím svou hlavu neustále natáčet," dodal Jerome.

Otec chlapce nyní od lékařů žádá odpověď na otázku, jak je možné, že kousek vaty ve sluchovodu jeho syna nedokázali objevit během celých devíti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám