Hlavní obsah

Policie: za smrt parašutistky mohou instruktoři, zanedbali výcvik

Právo, Novinky, pab, pno
TACHOV

Policie v těchto dnech obvinila dva instruktory parašutismu z ublížení na zdraví s následkem smrti. Kriminalisté dospěli k závěru, že jsou zodpovědní za smrt šestnáctileté dívky, která zemřela při seskoku padákem 20.října loňského roku na letišti v Erpružicích na Tachovsku.

Článek

Podle policie muži zanedbali celou řadu povinností, což nakonec vedlo ke smrti mladé dívky při seskoku.

"Porušili důležitou povinnost, vyplývající z jejich funkcí instruktorů. Nedostatečně provedli v předepsaném rozsahu a době základní výcvik a nezajistili ani řádné přezkoušení dívky,“ řekl náměstek tachovského policejního ředitele Rudolf Císař.

To ale ještě nebylo všechno, co muži zanedbali. Kriminalisté zjistili, že instruktoři umožnili seskok s neodpovídajícím padákem, který měl propadlou technickou prohlídku. Kromě toho už měl mít ukončenou životnost. „Neodpovídal ani záložní padák,“ doplnil Císař.

Dívce se při seskoku z výšky několika stovek metrů neotevřel padák. Kvůli nedostatečným zkušenostem na to nedokázala reagovat. Protože u sebe neměla ani nůž, nebyla schopna odříznout šňůry, do kterých se zamotala. Přitom nůž je také součástí vybavení každého parašutisty a slouží právě v takových případech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám