Hlavní obsah

Expolicista Ustyanovič je v nemocnici, možná byl otráven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČELADNÁ

Bývalého elitního policejního důstojníka Vladimíra Ustyanoviče, který byl v roce 2006 postřelen v centru Prahy, se možná někdo nyní pokusil otrávit. V sobotu večer skončil ve frýdecko-místecké nemocnici poté, co vypil v Beskydském rehabilitačním centru, kde se zotavuje po předloňském zranění, roztok s velkým množstvím léků. Možnost úmyslné otravy policie prošetřuje.

Článek

Bývalého šéfa severomoravské zásahové jednotky Vladimíra Ustyanoviče, který téměř nevidí a má velké problémy s pohyblivostí, navštívila údajně v sanatoriu v sobotu večer neznámá žena. Podala mu nápoj s nevhodnou kombinací léků a odešla. Krátce na to bývalý policista zkolaboval a skončil na jednotce intenzivní péče.

To, že by si léky mohl Ustyanovič namíchat sám s úmyslem spáchat sebevraždu, policie vyloučila právě kvůli jeho špatnému zdravotnímu stavu. "Případ vyšetřujeme. Může jít o nešťastnou náhodu. Zjišťujeme také to, jestli z toho někdo nemohl mít prospěch," řekl Žurovec. Potvrdil také, že léky pacientovi nepodal nikdo ze zaměstnanců sanatoria, ale osoba zvnějšku.

Vedení Beskydského rehabilitačního centra odmítlo případ komentovat.

Vladimír Ustyanovič

Ustyanovič pracoval na konci 90. let jako velitel severomoravské policejní zásahové jednotky. V roce 1998 ho ale jeho nadřízený postavil mimo službu kvůli podezření, že zneužíval své pravomoci. Policie začala prověřovat jeho spojení se soukromou bezpečnostní agenturou Česká ochranná služba, jejíž spolumajitelkou byla Ustyanovičova manželka.

Ustyanoviče v prosinci 2006 postřelil v Praze cizinec, který se po pronásledování policií sám zastřelil na střeše domu v Žitné ulici. Motivem byla zřejmě žárlivost.

Podle časopisu Reflex se Ustyanovič po odchodu od policie věnoval své soukromé bezpečnostní agentuře. Od poloviny 90. let údajně budoval soukromou databázi zajímavých informací o vlivných podnikatelích i politicích.

Později se Ustyanovič stal poradcem tehdejšího premiéra Zemana.

Bývalý velitel severomoravské policejní zásahové jednotky, vlivný podnikatel a poradce premiéra Miloše Zemana se v rehabilitačním centru léčí od 3. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám