Hlavní obsah

Provozovatel Billy a Delvity uzavře v Česku devět supermarketů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

S koncem roku uzavře provozovatel obchodního řetězce Billa v České republice osm bývalých obchodů Delvita a jeden supermarket Billa. Informovala o tom mluvčí firmy Beata Bartošová.

Článek

"Sedm z nich (obchodů Delvita) se nachází ve městech, kde již funguje jiná filiálka společnosti Billa," řekl generální ředitel Billy Jaroslaw Szczypka.

"Sedm z nich (obchodů Delvita) se nachází ve městech, kde již funguje jiná filiálka společnosti Billa," řekl generální ředitel Billy Jaroslaw Szczypka.

"Stejný osud postihne rovněž supermarket Billa v Chebu, který tam nahradí rekonstruovaná prodejna Delvita," dodal.

Společnost zavře obchody Delvita v Plzni, Blansku, Liberci, v Brně, Sokolově, Jablonci nad Nisou, Českých Budějovicích a v Třinci. V Třinci nebude mít po uzavření Delvity řetězec zatím žádný obchod.

Na supermarkety Billa bylo přebudováno 22 bývalých prodejen Delvita z celkových 96 obchodů. Zbylé obchody se přemění do konce roku 2008. Delvita se tak stala čtvrtou sítí supermarketů, která se stáhla z českého trhu, jejími předchůdci byli Carrefour, Julius Meinl a Edeka.

Za Delvitu zaplatila skupina REWE Group, která provozuje v ČR kolem 180 supermarketů Delvita a Billa a zaměstnává v nich přes 5000 lidí, belgickému Delhaize podle informací tisku asi 100 milionů eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám