Hlavní obsah

Vojákovi, který zastřelil tříletou dceru, hrozí pět let vězení

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Profesionální voják, který v pátek 23. listopadu v Babí na Náchodsku nešťastnou náhodou smrtelně postřelil svou dceru, je obviněn z trestného činu ublížení na zdraví z následkem smrti. Právu to ve středu potvrdila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

Devětadvacetiletý příslušník průzkumného praporu v Prostějově, účastník mise v Afghánistánu, byl s rodinou na víkendové návštěvě u rodičů. Osudného večera manipuloval se soukromou, legálně drženou pistolí. Vyšla rána a střela nešťastně zasáhla jeho tříletou dceru do břišní krajiny.

Lékaři náchodské nemocnice dítě operovali, ale s ohledem na vážnost zásahu jej převezli na specializované pracoviště do Hradce Králové. Přes veškerou snahu zdravotníků však dítě zemřelo.

„Protože vyšetřování okolností případu stále probíhá, další informace nebude policie sdělovat,“ doplnila Prachařová s tím, že obviněnému muži hrozí až pětiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám