Hlavní obsah

Divočáka v bazénu musel skolit myslivec

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Vypuštěný bazén v zahradě rodinného domku ve Švihově na Klatovsku se stal v sobotu 8. prosince osudným pro padesátikilového divočáka. Kanec do bazénu spadl a nemohl ven. Když na místo dopoledne dorazili přivolaní hasiči, běhalo vystresované zvíře po dně a zuřilo.

Článek

„Nezbývalo než jej odchytit, uspat, nebo zastřelit,“ uvedl mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško. Veterináři nepomohli - nemají totiž pušku na uspávací šipky a foukačka by byla na kňoura krátká.

„S odchytem nemohli pomoci ani pracovníci záchranné stanice živočichů ve Spáleném Poříčí, protože ti zasahují pouze u poraněných zvířat. A strážníci zase nemají tak pevné sítě,“ vysvětloval Vaško.

Poté co se nenašel žádný schopný Bivoj, došlo na myslivce. Zde se ale objevil další problém, k ráně se nikdo neměl - lovci totiž nesmějí střílet mimo honitbu.

„Odstřel vzhledem k situaci nakonec povolil hospodář Mysliveckého sdružení Švihov po dohodě se starostou. Zastřelené zvíře hasiči vyprostili z bazénu a předali myslivcům,“ uzavřel Vaško.

Reklama

Výběr článků

Načítám