Hlavní obsah

Muž odsouzený za znásilnění dcery urážel soud

Právo, pko
BRNO

Urážkou soudu skončilo středeční jednání u Krajského soudu v Brně, který rozhodoval o obnovení procesu Pavla Kuchare. Ten si odpykává pětiletý trest za znásilnění nevlastní dcery. Obhajoba se snažila dokázat, že se vyskytli noví svědci, kteří by mohli vnést zatím neznámé nové poznatky do řízení. Soud ale návrh na obnovu zamítl.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pavel Kuchar přišel před soud z vězení, kde si odpykává pětiletý trest.

Článek

V reakci na to Kuchar počastoval členy senátu vulgárními výrazy, čímž se zřejmě vystavil dalšímu trestnímu stíhání. Ke znásilnění tehdy čtrnáctileté nevlastní dcery došlo podle pravomocného rozsudku v roce 2004 v Kralicích na Třebíčsku. 

Matka dívky odjela se svou kamarádkou na zábavu a dívka zůstala i se svým stejně starým přítelem doma. Kuchar je ale přistihl při provozování orálního sexu, což jej rozlítilo, chlapce vyhodil a po dceři požadoval to, co dělala svému příteli a chtěl si na ní vynutit i soulož. 

„Bránila jsem se, a tak se mu to nepovedlo. Pak mě shodil na zem, zmáčkl koleny a přinutil, abych ho uspokojila ústy,“ vypověděla již dříve dívka, jejíž výpověď označil soudní znalec za zcela věrohodnou. Kuchar se totiž bránil tím, že jde o pomstu jeho bývalé ženy, která si s dcerou znásilnění vymyslela. 

To měli dokázat i svědci, které obhajoba předvolala. Státní zástupkyně i soud ale jejich tvrzení neuvěřil. „Tvrzení svědků musíme považovat za ryze účelové,“ prohlásila státní zástupkyně. Soud se podivoval i nad tím, proč svědci vystoupili až nyní a ne u řádného procesu. Navíc výpověď poslední svědkyně se shodoval s výpovědí Kucharovy bývalé ženy. 

„Přišli jsme domů a ona seděla se svým přítelem v obýváku. Tvářila se tak nějak zaraženě,“ uvedla svědkyně k situaci po znásilnění. Oba mladí lidé se totiž dohodli, že o celé věci nikomu neřeknou a aby nebyli uplakaní, umyli si obličeje a snažili se tvářit, že k ničemu nedošlo. Kucharův advokát byl z rozhodnutí soudu rozčarovaný, v případě nutnosti se chce obrátit i na ústavní soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám