Hlavní obsah

Atraktivní minimalismus v koupelně

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelny prochází stejně jako celý interiér našich domů a bytů módními vlnami. Současné trendy přejí zejména přírodním materiálům, stále více se v koupelnách prosazuje například dřevo. Strohý design z plastu, studených kovů a hygienická bílá barva ve spojení s přírodními materiály dostanou jiný rozměr.

Článek

Moderní koupelny se i díky tomu stávají stále více místnostmi pro relaxaci. K dotvoření pohodové atmosféry je dřevo ve svém přirozeném provedení ideální volbou. 

"Dřevo jako materiál plně vyhovuje tvůrcům koupelnového nábytku pro svůj přirozený vzhled, ideálně se hodí pro současný trend jednoduchého, až minimalisticky strohého designu koupelen," říká Radovan Hruška ze společnosti Sapho koupelny.

Dřevo je v koupelně velmi působivým materiálem. Foto: Sapho koupelny

Dřevěný minimalismus

Minimalismus se v koupelnách projevuje především čistými liniemi, elegancí a čitelností interiéru, zároveň vysokou mírou účelnosti a funkčnosti zařízení. Dřevo je pro tento styl jako stvořené, díky speciálním technologiím laků je také hygienické, voděodolné a nenáročné na údržbu.

Nábytek se vyznačuje jednoduchými čtyřhrannými tvary, doplněné ladnými a odlehčujícími zaobleními. Výhodou je spousta úložného prostoru na řadu nezbytností a drobností, bez kterých si pobyt v koupelně nelze představit.

Čisté linie působí vzdušně. Foto: Sapho koupelny

Jako doplňkový materiál jsou ke dřevu ideální kov a sklo a také některé druhy umělých hmot, které svým vzhledem a vlastnostmi odpovídají současnému designovému trendu strohých a čistých linií.

Své místo nalézají především jako doplňkové poličky, korpusy otevřených skříněk nebo jako součásti osvětlení. Kombinací přírodních materiálů, působících hřejivým dojmem, a chladného skla či kovu, docílíme v koupelně zajímavého efektu a elegantní čistoty. 

Reklama

Související témata:

Související články

Umyvadlo a baterie - nerozlučná dvojka

Jestliže je umyvadlo centrem každé koupelny, potom baterie je její korunou. Podle toho bychom k nim měli přistupovat. Měli bychom jim věnovat patřičnou péči...

Popusťte uzdu koupelnové fantazii

Řecké lázně, nebo hi-tec koupelna? Všechno je možné a všechno je více či méně dostupné. Ať už přestavujeme panelákovou koupelnu nebo zařizujeme koupelnu...

Tipy na vanové zástěny

Otázku, zda si pořídit sprchový kout nebo vanu, neřešíme rádi. Každý z nás při zařizování koupelny sní většinou o tom, jak si naplno užije koupání...

Výběr článků

Načítám