Hlavní obsah

Pokojové květiny promění interiér

Novinky, Eva Rajlichová

Květiny díky svým barvám a energii dotváří nezaměnitelným způsobem každý interiér. Letos jsou populární zejména pestré kombinace, gerbery a návrat slaví i karafiáty.

Článek

Hortenzie můžete pěstovat nejen na zahradě, ale i uvnitř. Vyžaduje rozptýlené světlo a celkem bez problémů snáší i polostín. Během růstu a kvetení potřebuje hortenzie bohatou zálivku, nejméně dvaktrát měsíčně by se měla přihnojovat.

Po odkvětu je vhodné ji přesadit. Hortenzie nesnáší v půdě vápno a ani se nesmí zalévat vápennou vodou. Při přesazování nebo výměně vrchní zeminy v květináči byste měli použít směs kompostu, jílovité zeminy, rašeliny a písku.

Hortenzie je díky bohatému květenství nepřehlédnutelná. Foto Holandská květinová kancelář

Begónie - krásná po celý rok

Begónie je běžně k sehnání celý rok, dlouho kvete a vybrat si lze z velkého množství odstínů barev. Ovšem stále platí, že špatně snáší přímé slunce.

Existuje mnoho druhů begonií a všechny jsou svým způsobem nádherné. Některé mají velmi krásné listy, jiné spíš květy. Většina begónií, když se jim vytvoří příznivé podmínky, kvete celé léto, mohou kvést i na podzim a dokonce v zimě.

Calandiva i na terasu

Naopak pro nenáročnou calandivu nepředstavuje slunce žádný problém. Této plnokvěté pokojové rostlině se bude dařit téměř kdekoliv. Se zálivkou musíme být opatrní, v létě ji zaléváme střídmě, v zimě ji udržujeme skoro v suchu.

Kořenový bal musí být rovnoměrně vlhký, přihnojujeme jednou za tři týdny během vegetace. V létě je Calandiva také ideální rostlinou, kterou může umístit na balkon, terasu či zahradu.  Nejžádanější jsou ty s červenými, žlutými či růžovými květy.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám