Hlavní obsah

Praktické a elegantní komody

Právo, Gisela Růžičková

Jestliže nám přerůstají věci, zejména prádlo všeho druhu přes hlavu, pořiďme si komodu. Je to univerzální a hlavně nadčasový kus nábytku, který najde uplatnění v každém interiéru.

Článek

V poslední době se tato praktická součást bytového zařízení prosazuje v interiérech s elegancí sobě vlastní. A nejde jen o starožitné kousky, ale naopak o trendové kusy, vyrobené z moderních materiálů.

Komoda či prádelník

Rozlišujeme různé typy komod, ale dnes jsou nejoblíbenější ty, které používáme jako prádelníky a nacházíme je především v ložnicích. Ale protože je komoda praktický kus nábytku, suplující úložné prostory, nevyhýbáme se jí ani v ostatních částech bytu. Zejména když jde o designově zajímavé kusy s mramorovou horní deskou nebo o tvarově a technicky moderní provedení.

Komoda v moderním designu

Stylově je možné sladit komodu s moderním pojetím bytu stejně jako využít kontrastu starožitného nábytku a jednoduchých minimalistických tvarů solitéru. Zatímco pravoúhlé komody najdou uplatnění hlavně v menších panelákových bytech, zaoblené tvary necháme vyniknout v interiérech, kde nám prostor dovolí skloubit praktickou a estetickou stránku bydlení.

Dřevo, kov nebo plast

Klasickým materiálem pro výrobu komod je dřevo, ať už masiv nebo dýhovaná či lakovaná dřevotříska. V současné době není výjimkou kov ani plast, takže lze sladit tento kus nábytku s jakýmkoli zařízením i stylem.

Komoda najde uplatnění i v kanceláři.

Obvykle mívá široké zásuvky přes celou přední stěnu. A i když v některých bytech dáme přednost úložným systémům nebo šatnám, které obsahují zásuvky, prádelník zůstává nenahraditelným solitérem, který vynikne všude. Výhodou prádelníků využitelnou v každé místnosti je např. horní odkládací deska a nemusí být vůbec z mramoru. Jednoduché komody se naštěstí vrátily do moderní domácnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám