Hlavní obsah

Kašperk láká v létě i na divadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvýše položený královský hrad u nás Kašperk už se těší na své návštěvníky. Pro ty bude během sezony přichystáno mnoho zajímavého – nový okruh, divadlo, prohlídky a další akce.

Foto: Profimedia.cz

Hrad Kašperk se už těší na turisty.

Článek

Příchozí, kteří zavítají na Kašperk, se mohou těšit na nový prohlídkový okruh Proměny hradu. Nepůjde jen o stavbu gotického Kašperku, ale i o jeho další a neméně zajímavý stavební vývoj a osudy v jeho novější historii. Hodinový okruh doplní druhý standardní a stále velmi oblíbený Život na hradě.

Součástí akcí bude i Shakespearovské léto, slavit se totiž plánuje 405 let od úmrtí anglického dramatika Williama Shakespeara.

U hustopečských sadů vzniká mandloňové arboretum

Cestování

„Přelom července a srpna opět zasvětíme divadlu, jež bude pokračovat na unikátní scéně v prostorách bývalého paláce. Vedle reprízy úchvatného Macbetha se můžete těšit na obnovenou premiéru Romea a Julie, obojí sehraje divadelní spolek Kašpar z Divadla v Celetné, a vůbec poprvé se představí Městské divadlo Kladno s klasikou Sen noci svatojánské,“ představil lákadla kastelán Václav Kůs.

Obnoví program pro děti

Obnoveny budou také dětské prohlídky. Dobrodružná výprava zavede děti věku prvního stupně do hradu, kde mohou pomoci vysvobodit postavu z dávného zakletí. Chybět nebude srozumitelné poučení a hledání pokladu.

Již nedílnou součástí sezony je akce nazvaná Šumavské trojhradí, která je založená na spolupráci s hrady Rabí a Velhartice. Pokud vše vyjde, lidé se mohou opět těšit na dvoje tematické Dny šumavského trojhradí. Červnové se budou týkat obléhání a obrany hradů, zářijové zasvětí do tajů středověkého odívání.

Znojemská věž je klenotem země. Radní ji chtějí zapsat na seznam památek

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám