Hlavní obsah

Tipy na víkend: Mistrovství v žehlení nažhaví v Brně, naopak zchladí zimní běh v Praze

Novinky, fis

Kromě klasických běžeckých závodů a degustačních akcí budete mít tento víkend možnost získat méně obvyklé zážitky. Mistrovství Brna v žehlení třeba inspiruje hospodyňky k lepším výkonům u žehlicího prkna a festival španělsky mluvených filmů zase rozšíří obzory filmovým nadšencům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Winter run Praha

Sobota se na Ladronce ponese ve sportovním duchu. Odstartuje tam totiž zimní běžecký závod na čtyři a osm kilometrů. Sportu zdar! Více zde.

Holiday World

Středoevropský veletrh cestovního ruchu Holiday World zaujme o víkendu všechny, které zajímá, co je v Česku i ve světě nového v oblasti cestování a turistiky. Doprovodný program nabídne mimo jiné WorldFilm, cestovatelský filmový festival. Začne v sobotu v 9:00. Vše se dozvíte zde.

Astrovíkend v Holešovicích

Jestli věříte na cosi mezi nebem a zemí nebo vás fascinuje představa osudu, umění meditací a další podobná témata, možná si o víkendu přijdete na své na Výstavišti v Holešovicích. Uskuteční se tam Astrovíkend plný zajímavých přenášek nejen o alternativních možnostech léčby, astrologii, šamanismu, výkladu karet apod. Kompletní program najdete zde.

Středočeský kraj

Sud za sudem

Degustace 15 vzorků mladých vín ročníku 2015 se můžete v sobotu zúčastnit ve Slaném Kvíci. Akce nese příhodný název Sud za sudem a proběhne mezi 15:00 a 18:00. Více čtěte zde.

Zimní nordic walking

V Mníšku pod Brdy se v sobotu sejdou příznivci sportovní disciplíny nordic walking na zimní vycházku. Ta odstartuje v 10:30 u restaurace U Káji Maříka. Podrobné informace o 12 kilometrů dlouhé trase se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Exotické rostliny v Budějovicích

Už jen tento víkend si budete moci v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích prohlédnout expozici s orchidejemi, bromeliemi a dalšími exotickými rostlinami (a hmyzem). Oslní vás pestré barvy a rozličné tvary. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Belly Cabaret

Máte náladu na divokou show? Pokud zní odpověď kladně, zajděte v sobotu od 19:00 do plzeňského OD Centra Doubravka a zhlédněte břišní a orientální tance v barevných kostýmech a se spoustou blyštivých doplňků. Více zde.

Karlovarský kraj

Karlův běh

Zájemci o nabitý sportovní program si užijí víkend na krušnohorském Božím Daru, kde proběhne dvoudenní Karlův běh. Propozice závodu naleznete zde.

Ústecký kraj

Farmářské slavnosti v Mostě

V sobotu dopoledne proběhnou v Mostě farmářské slavnosti s prodejem regionálních potravin, cimbálovkou, soutěžemi i divadlem. Vše se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Lyžníci ve Smržovce

Tradiční sportovní akce v historických kostýmech nazvaná Lyžníci ve Smržovce proběhne v sobotu na sjezdovce s lyžařským vlekem Filip. Závodníci se utkají v několika disciplínách, o zábavu bude jako vždy postaráno. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

4 pohledy na svět

Díla čtyř fotografů zaměřená na čtvero ročních období, čtyři světové strany a čtyři elementy je do 25. února k vidění v Knihovně města Hradce Králové. O víkendu si ji můžete prohlédnout v sobotu mezi 8:00 a 12:00. Více zde.

Pardubický kraj

Proti proudu času

Nechce se vám trávit zimní víkend venku, ani sedět doma? Vydejte se třeba za kulturou. Východočeské muzeum v Pardubicích nabízí výlet do pravěku. Návštěvníci se tam dozvědí o pravěkém a raně středověkém vývoji regionu a prohlédnou si řadu archeologických exponátů. Více čtěte zde.

Vysočina

Country bál

Country hudba, oblečení ve stejném stylu, tombola, občerstvení a bujaré veselí - tak bude vypadat sobotní Country bál se skupinou Šero v hudební restauraci Kalimeta v Kuroslepech. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Festival španělsky mluvených filmů

La Película, festival španělsky mluvených filmů, potěší tento víkend filmové fanoušky v Brně. Kino Scala tam od čtvrtka do neděle promítne několik filmů, které si můžete vychutnat ve španělském znění. Kompletní program festivalu naleznete zde.

Mistrovství Brna v žehlení

Nákupní centrum Královo Pole v sobotu zaplní žehlicí prkna. Uskuteční se tam totiž Mistrovství Brna v žehlení. Přijďte se podívat na úctyhodné výkony účastníků. Více zde.

Olomoucký kraj

JeLyMan 2016

Závody v běžeckém lyžování JeLyMan povedou o víkendu na 40kilometrové a 20kilometrové trase z Velkého Vrbna a zpátky. Závodníci budou muset překonat rozmanitý terén. Více se o závodu dozvíte zde.

Zlínský kraj

Festival turistických filmů

Amatérské turistické filmy spolu s doprovodným programem nabídne o víkendu filmový festival ve Zlíně-Vizovicích. Potrvá od pátku až do neděle. Do programu nahlédnete zde.

Moravskoslezský kraj

Mulata rugby snow

Rugby ve sněhu v podání sportovních týmů z Česka i zahraničí zažijete v sobotu od 10:00 v lyžařském areálu Skalka-Ostrava. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám