Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Projet se na velbloudu nebo do vánoční laboratoře

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijde vám, že adventní víkendový program už začal být monotónní? Záleží jen na tom, co si z něj vyberete. Co tahle děti povozit na velbloudu, nebo se na Vánoce podívat vědeckým pohledem? Vaše potomky jistě potěší také betlémy se živými zvířátky, procházky se speciálním programem nebo třeba indiánské dovádění.

Foto: Profimedia.cz

Jak pojmout Vánoce z hlediska přírodních věd se děti o víkendu dozví v Ostravě. Ilustrační foto

Článek
Praha

Hurá za vláčky

Návštěvnický den na nádraží Praha-Prosek naláká v sobotu mezi 14:00 a 18:00 všechny nadšence do železnických modelů. Tamní obří modelové kolejiště hned tak někde neuvidíte. Více hledejte zde.

Mateřídouškový výlet

Výlet do Benešova po stopách Ferdinanda d´Este si užijí účastníci nedělního Mateřídouškového výletu, na který je ale předem nutné se registrovat. Na túru se výletníci vydají v 9:30. Více se dozvíte zde.

Od slunců k housličkám

V rámci pravidelných vlastivědných vycházek zve Prague City Tourism tuto sobotu od 14:00 na vycházku historickými kulisami Prahy. Procházka je zaměřena na dětské účastníky, tentokrát nese název Od Dvou slunců ke Třem housličkám. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Kouzelné Vánoce

Divadlo kouzel Pavla Kožíška zve v sobotu od 14:00 a v neděli od 15:00 na představení Kouzelné Vánoce. Těšit se můžete jak jinak než na triky a kouzla. Více najdete zde.

Vánoční mše na zámku Loučeň

Zámek Loučeň zve v sobotu na Rybovu Českou mši vánoční. Přinese nejen program plný tradic, ale také zábavy s krmením zvířátek, zdobením perníčků, čtením pohádek a prohlídkami. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Zvířátka i živý betlém

Sváteční výzdobu v Zoo Dvorec, komentované krmení zvířátek a živý betlém si na Borovansku užijete v sobotu od 11:00. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Zpívání koled

V sobotu v 17:00 se na dvoře Penzionu Staré Sedlo rozezní vánoční koledy u živého betlému. Děti potěší zvířátka — oslíci, koníci i ovečky — které si budou moci pohladit. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Hrátky s Indiány

Městské muzeum Mariánské Lázně zve v sobotu na Hrátky s Indiány. Děti si v rámci indiánského programu budou moci vytvořit náhrdelník z korálků i medvědích drápů. Také si vyzkoušejí bubnování a další zábavné aktivity. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Pekelná nuda

Poslední adventní neděle nabídne ve šluknovském Domě kultury loutkové divadlo. Představení, které začne v 15:00, nese název Pekelná nuda. Diváci se ale nudit jistě nebudou. Více zde.

Liberecký kraj

Pohoda v zámku a podzámčí

Vánoční dekorace a speciální program vás v sobotu na zámku Zákupy tak trochu zavede do fantazie. V tamních komnatách si živě budete moci představit, jak kdysi vypadali honosné zámecké Vánoce. Více informací hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Betlémské trhy

V sobotu mezi 9:00 a 16:00 se na Masarykově náměstí v Třebechovicích můžete zúčastnit Betlémských trhů s řemeslníky, jarmarečními dobrotami včetně kapra, prohlédnout si betlémy a rukodělné výtvory. Děti nadchne možnost projížděk na velbloudech a oslících nebo také adventní dílnička. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Kouzlo vánočních Slatiňan

Ručně vyřezávaný dřevěný betlém se 120 figurkami, útulně nazdobené historické interiéry a mnoho dalšího k obdivování nabídne v adventním čase prohlídka zámku Slatiňany. O víkendu si ho můžete v obou dnech přijít prohlédnout od 11:00 do 14:00 každou celou hodinu. Více zde.

Vysočina

Z pohádky do pohádky

Centrum Eden v Bystřici pod Pernštejnem zavede víkendové návštěvníky k betlému ze sena, ochutnávce staročeských pokrmů, pečení domácích vánoček, ale také do pohádkové šifrovací hry. Více se o programu dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Velkopavlovický jarmark

Vánoční koledování, zpívánky, balóny s přáním pro Ježíška, kreativní tvoření a další program nabídne v neděli jarmark u radnice ve Velkých Pavlovicích. Na své si na něm přijdou návštěvníci všech věkových generací. Více zde.

Olomoucký kraj

Muzikálová Sněhurka

Kulturní dům Šternberk zve v neděli od 15:00 na muzikálové ztvárnění známé pohádky o Sněhurce. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Valašské betlémy

V obci Neubuz u Slušovic si o víkendu můžete prohlédnout přadleny přímo během předení na kolovratech, betlémy z rozličných materiálů. Expozice zkrátka ukáže návštěvníkům valašské Vánoce. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Vánoční laboratoř

Vánoční molekulární kuchyni či laboratoř můžete se svými ratolestmi o víkendu navštívit ve Velkém světě techniky v Ostravě. Vánoční kuchyně bude přístupná v obou dnech od 10:30 každé dvě hodiny do 16:30, vánoční laboratoř v neděli ve 13:00, 15:00 a 17:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám