Hlavní obsah

Tipy na víkend: Stres uvolněte bubnováním, energii vybijte na plese

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochoutky pro mlsné jazýčky, vyžití pro hudební nadšence, možnosti pro výletníky a spoustu dalšího přináší lednovo-únorový víkend. Na taneční parkety zvou plesy, do expozic muzea a galerie. Záleží jen na tom, v jakém tempu chcete strávit víkend.

Foto: Profimedia.cz

Bubnováním se o víkendu odreagujete v Olomouci. Ilustrační foto

Článek
Praha

PragoFFest

Čtyřdenní akce pro fanoušky počítačových, deskových i karetních her proběhne od čtvrtka do neděle v Praze na Hájích. Na své si přijdou také příznivci sci-fi, anime či hororu. Těšte se na přednášky, seriály, filmy, workshopy a další zábavu. Více se dozvíte zde.

Downmall Tour

V sobotu se uskuteční na pražských Arkádách tradiční závod horských kol spojený s bujarou party. Na afterparty, která proběhne na Výstavišti, zahraje například Kontrafakt, PSH nebo DJ Wich. Více informací naleznete zde.

Party pro motorkáře

V klubu Rock Café na Národní třídě proběhne v sobotu od 19:00 již 11. ročník motorkářské zimní party. Účastníci si užijí mimo jiné soutěž Miss mokré tričko a vystoupení několika kapel. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Filmové hvězdy jako pod lupou

O vzestupech, pozlátku slávy i pádech legend stříbrného plátna, jakými byli například Lída Baarová nebo Vlasta Burian, se dozvíte v Galerii kladenského zámku. Výstava, která potrvá do konce března, je o víkendech přístupná od 13:00 do 17:00. Více zjistíte zde.

Karlštejnsko vaří

Na Karlštejnsku se můžete až do Valentýna zúčastnit Gurmánského festivalu, který nabízí řadu regionálních dobrot. V sobotu zavítejte třeba na tradiční masopust ve Svinařích a Ořechu. Program akcí najdete zde.

Jihočeský kraj

Cyklokrosový svátek v Táboře

Mistrovství světa v cyklokrosu bude tento víkend hostit Tábor. Napínavé závody budou probíhat v dopoledních i odpoledních hodinách. Výsledky tvrdého tréninku předvedou ženy, muži i junioři. Vše se o akci dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Česko-německý ples

Plzeňská Měšťanská beseda se v sobotu od 20:00 zaplní účastníky česko-německého plesu. Tento ročník se ponese ve znamení swingu, hrát bude živá muzika a ženy nebudou ošizeny například o dámskou volenku. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Muzeum Jan Becher

Výstava věnovaná Becherovce, slavnému bylinnému likéru, je denně mezi 9:00 a 17:00 k vidění v karlovarském Muzeu Jan Becher. Dozvíte se tu jak informace o historii, tak i o výrobě a skladování tohoto alkoholického nápoje. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Po stopách válečné historie

Terezínské Muzeum ghetta zahajuje výstavu Německý nacistický tábor smrti. Dokumentární výstava Státního muzeu Auschwitz-Birkenau v Osvětimi popisuje aspekty vzniku největšího nacistického vyhlazovacího tábora. Do konce března ji budete moci v terezínském muzeu navštívit denně mezi 9:00 a 17:30. Více hledejte zde.

Hurá do pyžam

V pátek ve 20:00 se v litoměřickém Domě kultury uskuteční Pyžamkový ples. Klasické plesové róby nechte doma, skutečně vám postačí pyžamo. Historické modely pyžam si prohlédnete během módní přehlídky. Více zde.

Liberecký kraj

Putovní výstava o vlasti

Venkovní expozice Má vlast cestami proměn ukazuje rekonstrukce chátrajících staveb, zvelebená náměstí, nádraží... Výstava je putovní. Nyní si ji až do půlky února můžete prohlédnout ve Šternberku. Více zde.

Optikou černobílé fotky

Starý Liberec a jeho okolí očima amatérského fotografa první poloviny minulého století Rudolfa Ginzela si mohou všichni fandové černobílých snímků prohlédnout v Severočeském muzeu v Liberci, a to denně kromě pondělí od 9:00 do 17:00. Vše o výstavě se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Orlický maraton

Deštné v Orlických horách rozproudí o víkendu závody v běžeckém lyžování s názvem Orlický maraton. Účastníci si vyberou délku závodu i techniku jízdy. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Světové mýty, jak je neznáte

Regionální muzeum v Chrudimi představuje výstavu s atraktivním názvem Světové mýty jinak. Ukazuje mimo jiné rostliny, živočichy a zkameněliny související se starověkými božstvy, nebo alespoň nesoucí jejich jméno. Expozice se zabývá nejen evropskými, ale například i asijskými mýty. Od úterý do neděle můžete muzeum navštívit od 9:00 do 12:00 nebo mezi 13:00 a 17:00. Více zde.

Vysočina

Zimní pochod

Klub českých turistů plánuje na sobotu turistický pochod startující na vlakovém nádraží v Třebíči. Účastníci se podívají třeba do Batelova na starý a nový zámek i židovskou synagogu, v Třešti si pak prohlédnou betlémy. Vše o trase a programu zjistíte zde.

Jihomoravský kraj

Krojový ples

Moravská Nová Ves v sobotu zve na Krojový ples. Začne v 19:00 v místní sokolovně. Účastníci v krojích se zavlní v rytmech cimbálovky. Více najdete zde.

Ples milovníků vína

Ples vinařů a přátel dobrého vína se uskuteční v sobotu v Hovoranech. K tanci zahraje dechová hudba Stříbrňanka. Součástí plesu bude také ochutnávka vín od místních vinařů či tombola. Ples zahájí ve 20:00 přípitek sektem. Více zde.

Olomoucký kraj

Bubnováním proti stresu

Relaxační bubnování pro dospělé vám uvolní nervy v sobotu v podvečer v Olomouci. Akce se koná od 16:00 do 17:30 v Bubenické škole Ivo Matuška. Buben si s sebou brát nemusíte, na místě vám ho zapůjčí. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Dračí ples

Na tradiční Dračí ples se těšte v sobotu od 20:00 v Otrokovicích. Uvidíte v české premiéře speciální čínský tanec formou světelné show, uslyšíte živou hudbu, zasoutěžíte si v tombole... Vše se o akci dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Poznejte blíž hlučínské rodáky

Kdo jsou lidé na Hlučínsku - tak se jmenuje expozice, kterou vystavuje Muzeum Hlučín. Až do 22. března v muzeu navíc můžete zhlédnout expozici s historickou a exotickou obuví příhodně nazvanou Boty, botky, botičky. O víkendech můžete expozici navštívit v neděli mezi 9:00 a 11:30, a pak od 14:00 do 17:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám